Havířov: Poničená opěrná zeď Na Bartošůvce je opravená

26.05.2017 14:40

Minulý týden město dokončilo opravu opěrné zdi Na Bartošůvce v části města Havířov-Dolní Suchá. Zeď byla dlouhodobě ve špatném technickém stavu. Poslední kapkou pro ni pak byla dopravní nehoda, při které byla částečně stržena.

Havířov: Poničená opěrná zeď Na Bartošůvce je opravená
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

V červenci 2015 sjel nákladní automobil mimo komunikaci právě v místě, kde byla cesta držena přibližně čtyři metry vysokou opěrnou zdí, která zajišťovala stabilitu přilehlého svahu.

"Po nehodě zbylá část opěrné zdi již neměla dostatečnou stabilitu, aby cestu udržela. Navíc hrozilo, že při deštích dojde k způsobení škody vlastníkům pozemků pod tímto svahem, kde se nachází zahrádkářská osada," řekl náměstek primátorky pro hospodářský rozvoj Karel Šlachta. "Opravou zdi jsme navíc dosáhli zvýšení bezpečnosti pohybu chodců," doplnil.

Původní zeď z kamenných přírodních kvádrů byla nahrazena zcela novou železobetonovou zdí. "Nová zeď má na délku okolo třiceti metrů. Římsu zdi jsme nechali osadit ocelovým zábradlím. Pracovníci vybrané firmy terén před opěrnou zdí odláždili v šířce půl metru a svah zatravnili. Původní povrch komunikace z panelových dílců nahradili povrchem z asfaltobetonu," popsal René Vašek, vedoucí odboru správy a rozvoje majetku města. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…