Havířov: U hlavní pošty bude instalován systém pro monitorování obsazenosti parkovacích míst

17.11.2017 17:59

Na parkovišti u hlavní pošty na Dlouhé třídě bude během sobotního dopoledne umístěno na každé parkovací místo čidlo, které zmonitoruje jeho obsazenost. Čidlo bude komunikovat s informační tabulí, kterou pracovníci městem nasmlouvané firmy umístí na sloup veřejného osvětlení vedle přechodu na Dlouhé třídě u křižovatky s Národní třídou.

Havířov: U hlavní pošty bude instalován systém pro monitorování obsazenosti parkovacích míst
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

V následujících dnech pak bude celý systém propojen s mobilní aplikací, díky které budou řidiči moci sledovat obsazenost parkoviště odkudkoliv.

Zřízení parkovacího systému na tomto parkovišti včetně jeho provozování po dobu jednoho roku nabídla městu společnost Master IT, a to bezplatně. Po dobu prvního roku ponese město nálady pouze na úhradu elektrické energie pro provoz zařízení a náklady pro zabezpečení datového přenosu mezi parkovacím systémem a centrálou. Po uplynutí doby 12 měsíců, pokud nedojde k vypovězení smlouvy, bude náklady na provozování systému hradit město.

Během sobotního dopoledne proběhne instalace čidel a informační tabule. Následující týden pak bude v rámci zkušebního provozu odzkoušena funkčnost systému a od pondělí 27. listopadu by měl být parkovací systém spuštěn. Od tohoto dne bude dostupná ke stažení také aplikace, a to jak pro distribuční službu Google Play, tak pro App Store.

Na tomto parkovišti na Dlouhé třídě je celkem 17 parkovacích stání, z toho jsou 2 vyhrazená pro vozidla přepravující osobu zdravotně postiženou.

V současné době je stání na předmětném parkovišti zpoplatněno v době od pondělí do pátku od 8 do 18 hodin a v sobotu od 8 do 12 hodin. Placení parkovaní probíhá prostřednictvím parkovacího automatu umístěného na tomto parkovišti. Na tomto nebude instalací automatického parkovacího systému nic změněno.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…