Havířov: V Horní Suché se chystá spuštění provozu na stavbě dvou spřažených okružních křižovatek

11.11.2017 14:48

Omezení provozu pro stavební práce ve středu obce Horní Suchá, v místě křížení silnic č. II/474 a II/475 (zastávky U Dvora a Na Císařství), kde nově vznikají dvě okružní křižovatky, bude již brzy minulostí.

Havířov: V Horní Suché se chystá spuštění provozu na stavbě dvou spřažených okružních křižovatek
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Tento týden probíhá pokládka živic na druhé polovině stavby. Pokud to klimatické podmínky dovolí, bude obousměrný provoz s průjezdem staveništěm, ale již s možností odbočování do ulic Osvobození a Těrlická, zahájen v pondělí 27. 11. 2017. Zhotovitel postupuje dle odsouhlaseného harmonogramu tak, aby celá uzavírka byla ukončena v předpokládaném termínu 15. 12. 2017. Stavba nesilničních stavebních objektů bude pokračovat do roku 2018.

Délka nové úpravy je 313 m, součástí stavby jsou vyvolané přeložky kanalizace, sdělovacího vedení, vedení nízkého napětí, přeložka vodovodu, výstavba autobusových zálivů, nová část dešťové kanalizace, výsadba zeleně a městský mobiliář.

Financování investiční stavby Moravskoslezského kraje (ve výši 17,6 mil. Kč) probíhá z dotačních prostředků programu IROP a z rozpočtu obce Horní Suchá.

Zhotovitelem celé stavby je firma Strabag a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…