Havířov: Ze Stromovky povede nové schodiště

28.07.2017 15:17

Z lesoparku do sídlištní části města, kterou místní nazývají „Sedmička“, povede zcela nové betonové schodiště se zábradlím. Původní schody, které jsou ve špatném technickém stavu, nechá město zbourat. Zároveň nechá opravit i mostek v severozápadní části Stromovky a zpevní jej betonovou stěnou.

Havířov: Ze Stromovky povede nové schodiště
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

O opravě části Stromovky rozhodlo vedení Havířova proto, že současný lesopark je v celkově špatném stavu. Původně Havířovští plánovali rekonstrukci parku provést komplexně v rámci česko-polského projektu a krom nezbytných uprav lesa, cest, schodů a mostků zde vybudovat přeshraniční ekomuzeum a prostor pro volnočasové aktivity. „S městy Jastrzębie-Zdrój a Karviná již delší dobu vyjednáváme o společném projektu, v rámci kterého bychom ze Stromovky udělali prostor pro oddych a relaxaci obyvatel města a jeho návštěvníků. Je škoda, že park nyní slouží více méně jako průchozí plocha mezi částmi města. Lidé se zde nezdržují ani nevykonávají žádné aktivity, ale vzhledem ke stavu, v jakém se nachází, se není čemu divit. Proto jsme se rozhodli nečekat na schválení projektu a některé nejvíc nutné úpravy zahájit už teď a na vlastní náklady. Místním to dlužíme,“ řekl náměstek primátorky pro hospodářský rozvoj Karel Šlachta.

Město v příštích dnech zahájí soutěž na dodavatele. Opravu části lesoparku chce stihnout do konce listopadu. Do oprav Stromovky plánuje zatím investovat okolo 850 tisíc korun, tím ale letos nekončí. „Na podzim ještě necháme prořezat stromy a opravit dva mostky. Poté bychom chtěli pokračovat opravou části chodníků,“ uzavírá náměstek Šlachta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…