Havířov dementuje zprávy o vydávání místenek na jednání zastupitelstva města

22.04.2017 20:35

Zájem obyvatel Havířova o návštěvu jednání zastupitelstva se poslední dobou zvýšil. Mnohdy pak na občany města, kteří na jednání dorazí, nezbude místo k sezení, a jednání sledují vestoje ve vstupních dveřích sálu. To je však v rozporu s požárními předpisy. Z tohoto důvodu je správce objektu Městské kulturní středisko Havířov nuceno situaci řešit. Občané města budou však i nadále moci sledovat jednání zastupitelů a vystoupit k projednávaným bodům či v interpelacích.

Havířov dementuje zprávy o vydávání místenek na jednání zastupitelstva města
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

"Vedení města nevydalo žádný pokyn k vydávání místenek na jednání zastupitelů. Vysoká účast na jednání a zájem obyvatel o dění ve městě nás těší. Bude-li tento zájem občanů o účast na jednání přetrvávat, zvážíme, zda se nepřesuneme do větších prostor," sdělila primátorka města Jana Feberová.

Správce objektu Městské kulturní středisko Havířov je však nastalý zájem obyvatel o účast na zastupitelstvu nuceno řešit okamžitě. "Do sálu Kulturního domu Radost nebude nikomu odepřen vstup, pokud to povolí jeho zákonná kapacita, kterou jsme nuceni dodržovat v souladu s požárně bezpečnostním řešením sálu. S ohledem na předpokládanou vyšší účast na příštím jednání zastupitelů proto dohlédneme na to, aby po naplnění kapacity sálu další občané sledovali jednání z předsálí na obrazovkách, kde v případě potřeby zajistíme židle. Pro vstup do sálu nejsou a nebudou občanům přidělovány místenky, přítomnost povoleného počtu osob a povinnou průchodnost únikových cest ze sálu a objektu bude zajištěna provozními pracovníky a hlídkou požární ochrany," vysvětlila ředitelka Městského kulturního střediska Havířov Yvona Dlábková.

Sál kulturního domu je pravidelně připraven pro maximální možnou kapacitu osob s vymezením rezervací míst pro osoby s povinnou účastí, kterými jsou vedle zastupitelů vedoucí odborů magistrátu, ředitelé městských společností a příspěvkových organizací, média a pozvaní hosté. Obrazovky přenášejí jednání zastupitelů od doby, kdy zde zasedání probíhá. Doposud je občané Havířova k sledování jednání moc nevyužívali. V jiných městech se jedná o běžnou praxi. "Při jednání Zastupitelstva Moravskoslezského kraje je zcela běžné, že z důvodu omezené kapacity sálu sleduje větší část veřejnosti toto jednání z předsálí na obrazovkách a nikomu to nepřijde zvláštní," uvedl náměstek primátorky pro ekonomiku a správu majetku a zároveň krajský zastupitel Josef Bělica.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…