Havířov dostal vánoční dárek v podobě nové knihovny

29.12.2011 14:17

Vánoční dárek v podobě předání rekonstrukce křídla G havířovského magistrátu na knihovnu dostalo ve středu 21. prosince odpoledne město Havířov. Stavbaři jak při zahájení stavby letos koncem února slíbili, předali stavbu ještě před vánočními svátky, o měsíc dříve, než byl původní termín.

Havířov dostal vánoční dárek  v podobě nové knihovny
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Interiéry nové knihovny si  prohlédli radní města společně s dodavateli stavby a vedením knihovny. Slavnostní otevření nového kulturního stánku je v Havířově naplánováno na 22. února 2012 na dvě hodiny odpoledne. "Hned 23. února chceme zorganizovat den otevřených dveří pro širokou veřejnost," řekla ředitelka Městské knihovny v Havířově Dagmar Čuntová.

Přestavba části budovy magistrátu stála 62,3 milionů korun a protože je projekt zařazen do Integrovaného plánu rozvoje města a spolufinancován z Regionálního operačního programu, Havířov může získat dotace bezmála 56 milionů. Přístup do čtyřpodlažní budovy je bezbariérový, uvnitř jezdí prosklený výtah. Své místo tady najde dětské oddělení, pro dospělé čtenáře a oddělení hudby a umění. Bude zde sídlit vedení a administrativa městské knihovny. Do doby zahájení provozu pro veřejnost se sem bude stěhovat asi 40 tisíc knih.

Havířovská městská knihovna má v evidenci 8 500 čtenářů, ročně prostory 18 poboček navštíví okolo 200 tisíc lidí a dalších 100 tisíc využívá služeb knihovny přes internet. Knihovna má ve svém fondu přes 200 tisíc knihovních jednotek  (knihy, časopisy, hudební nosiče).
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: havirov-city.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…