Havířov začal s odtahy vraků a špatně zaparkovaných aut

06.08.2023 20:08 | Tisková zpráva

Městu došla trpělivost s nevhodně zaparkovanými auty v ulicích Havířova, bránícími v průjezdu vozidlům integrovaného záchranného systému a blokujícími parkovací místa.

Havířov začal s odtahy vraků a špatně zaparkovaných aut
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Bezohledné řidiče, kteří svým jednáním brání ve výkonu záchranných prací v případě mimořádné události, nebo nemají platné STK a zabírají místa pro parkování, se město rozhodlo pokutovat či jejich vozidlo rovnou odtáhnout. První odtah proběhl 2. srpna 2023 dopoledne.

Město Havířov po opakovaných výzvách a kontrolách v terénu přistoupilo k odtahům vozidel jak těch, která jsou nezpůsobilá provozu, tak také těch, která tvoří překážku na komunikacích a brání průjezdu složek integrovaného záchranného systému a vozům svozu odpadů či blokového čištění.

Právě pro tyto účely začala od srpna ve městě fungovat odtahová služba, vozidla budou odtažena na záchytné parkoviště a částka za odtah společně s pokutou bude od člověka, který přestupek spáchal, vymáhána. Informaci, zda konkrétní auto bylo odtaženo, je možno zjistit na webových stránkách města.

„Tentokrát jsme nechali odtáhnout osobní auto, které nesplňovalo podmínky provozu na pozemních komunikacích. I když byl provozovatel vozidla opakovaně vyzván k odstranění závadného stavu nebo odstranění vozidla mimo pozemní komunikaci, bohužel výzvu neakceptoval, a proto jsme byli nuceni přistoupit ke krajnímu řešení, kdy vozidlo bylo odtaženo na odstavnou plochu. Opětovně si dovolujeme upozornit, že v těchto odtazích bude město pokračovat, protože nezodpovědní provozovatelé nejenom porušují platné předpisy, ale také blokují parkovací místa,“ uvedl náměstek pro investice a chytré město Bohuslav Niemiec.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

ODS už není, co bývala

ODS bývala k EU dost kritická, dnes je to naopak. Navíc jste se spojili s dost eurofederalistickými stranami. Je vám jasné, že jste tak pro řadu lidí, včetně mě, kvůli tomu nevolitelní? A že tím nahráváte konkurenci? Proč nekandidujete samostatně? Já třeba k eurovolbám nepůjdu, protože není koho vol...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Vodohospodářskou infrastrukturu bude pro město dál spravovat ČEVAK

7:04 Písek: Vodohospodářskou infrastrukturu bude pro město dál spravovat ČEVAK

Vodohospodářskou infrastrukturu bude pro město Písek od 1. dubna 2025 do konce roku 2034 spravovat o…