Havířovská policie turnajem opět uctila památku strážníka Martina Pekary

06.12.2016 13:59

V pátek 25. listopadu 2016 uspořádala Městská policie Havířov ve sportovní hale již 19. ročník mezinárodního turnaje v sálové kopané.

Havířovská policie turnajem opět uctila památku strážníka Martina Pekary
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Této tradiční soutěže se letos zúčastnilo celkem osm policejních týmů, dvě družstva obvodních oddělení Policie ČR - Havířov 1 a Havířov 3, 3. oddělení obecné kriminality Havířov, SKPaV Karviná, N.O.S. Policie ČR, Straź Miejska z partnerského města Jastrzębie-Zdrój a dvě domácí družstva Městské policie Havířov.

Letošním vítězem se stalo družstvo SKPaV Karviná, které si převzalo také putovní pohár. Na druhém místě se umístilo družstvo Městské policie Havířov 1 a na třetím místě skončil tým obvodu Policie ČR 1.

Zástupci města, policie a hráčů po oficiálním zahájení turnaje uctili vzpomínku položením kytic u hrobu strážníka Martina Pekary, na jehož počest byl v roce 1998 tento turnaj nazván Memoriálem Martina Pekary. "Strážník Pekara byl roku 1995 postřelen při pronásledování pachatele, který přepadl prodejnu v centru města. I přes náročnou léčbu po dvou letech, kdy byl upoután na invalidní vozík, zranění podlehl. V příštím roce si připomeneme již dvacet let od této nešťastné události," vzpomíná jednu z nejsmutnějších událostí historie havířovské městské policie ředitel MP Havířov Bohuslav Muras. Fotogalerie ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…