Havlíčkův Brod: Deváťáci školí první pomoc v mateřských školkách

18.08.2017 8:36

První pomoc do mateřských škol – to je název aktivity, kterou uspořádal Český červený kříž ve spolupráci s městem Havlíčkův Brod v rámci projektu Zdravé město a místní Agenda 21. Žáci 9. tříd zavítali do mateřských škol a předávali dětem informace, které se týkaly především první pomoci, zdravého životního stylu či bezpečnosti.

Havlíčkův Brod: Deváťáci školí první pomoc v mateřských školkách
Foto: havlickuv-brod.ceskehory.cz
Popisek: Havlíčkův Brod

„Deváťáci nejprve prošli několikahodinovým školením první pomoci a zdravovědy. Jejich hlavním úkolem pak bylo nabyté vědomosti přiblížit co nejpoutavější formou dětem z mateřinek,“ vysvětlila Ilona Loužecká z Českého červeného kříže.

Malí posluchači se za pouhou hodinu dozvěděli mnoho cenných informací, které se vztahovaly nejen k 1. pomoci obecně (zavolání pomoci, telefonní čísla na složky IZS, ošetření drobných zranění), ale i zdravému životnímu stylu (poznávání zdravých a nezdravých potravin, pitný režim, čištění z ubů, spánek, strava přes den) a bezpečnosti (zdůraznění opatrnosti při kontaktu s cizím člověkem).

„Tato preventivní akce nám připomněla, že znalost první pomoci je vemi důležitá, nido nevíme, kdy ji budeme potřebovat. Mějme tedy na paměti, že každý poznatek a zkušenost navíc může být krokem k záchraně lidského života,” řekl Jan Tecl, starosta města Havlíčkův Brod a odpovědný politik místní Agendy 21.

“Všem dětem jsme na závěr rozdali výukový materiál, podle kterého budou moci nadále pracovat ve školce nebo doma s rodiči,” uzavřela Marie Kudrnová, koordinátotka projektu Zdravé město a místní Agenda 21.

Akce proběhla za finanční spoluúčasti města Havlíčkův Brod a Kraje Vysočina v rámci projektu „Zdravé a zodpovědné město Havlíčkův Brod“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…