Havlíčkův Brod: Na Pražské se objeví nová zeleň, pozor na kácení starých habrů

11.01.2016 13:16

Ve dnech 18. a 19. ledna 2016 proběhne v ulici Pražská již dlouho plánované kácení vzrostlých habrů. K zásahu dojde v rámci akce Zeleň do Havlíčkova Brodu, která je podpořena dotací ze Státního fondu životního prostředí. Náhradou za pokácené dřeviny budou vysázeny nové stromy.

Havlíčkův Brod: Na Pražské se objeví nová zeleň, pozor na kácení starých habrů
Foto: havlickuv-brod.ceskehory.cz
Popisek: Havlíčkův Brod

„Konkrétně se bude jednat o úzkokorunné habry, které dobře snáší městské prostředí a nedosahují, oproti stávajícím stromům, tak velkého vzrůstu. Kácení i následné výsadby provede odborná arboristická firma,“ upřesnila Kateřina Hamanová z oddělení řízení projektů.

Všechny práce jsou prováděny na základě odborného posudku Agentury ochrany přírody a krajiny ČR. Ke kácení byla vydána platná povolení a posudky orgánů ochrany přírody.

Žádáme obyvatele přilehlých domů, aby se svými vozy ve dnech kácení neparkovali přímo na ulici pod stromy. Parkování vozidel bude ve dnech kácení silničním správním úřadem omezeno. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…