Havlíčkův Brod: Nové koupaliště se otevře veřejnosti v sobotu v 9 hodin

14.06.2018 6:33

Po čtyřech měsících dokončila dodavatelská firma náročnou rekonstrukci koupaliště a realizovala projekt tak, jak si havlíčkobrodští zastupitelé představovali.

Havlíčkův Brod: Nové koupaliště se otevře veřejnosti v sobotu v 9 hodin
Foto: havlickuv-brod.ceskehory.cz
Popisek: Havlíčkův Brod

Záměrem bylo změnit celkovou koncepci koupaliště, bazény s obklady vyměnit za nerezové a změnit prvky za modernější. „Stav koupaliště byl katastrofální, každým rokem se investovalo půl milionu Kč do oprav a dokonce musel být nakonec i v jedné sezóně předčasně ukončen provoz. Nerezové vany i další prvky jsou sice dražší, ale mají dlouhou životnost,“ uvedl místostarosta Čeněk Jůzl.

Během výstavby ještě došlo k několika změnám ku prospěchu provozu i veřejnosti. „Předěl mezi bazénovými plochami, zarostlý keři, zadržoval nečistoty, a tak byl nahrazen kamínky s jednotlivě vysazenými keři a plochy byly doplněny předpěstovaným trávníkem, protože by nebylo možné zahájit provoz na běžně oseté ploše,“ vysvětlil místostarosta a doplnil: „Náklady proto ještě stouply z plánovaných 42 na 44 mil. Kč, ale o koupaliště je ze strany veřejnosti velký zájem a trvanlivost této úpravy předpokládáme několik desetiletí.“

 

Na rekonstruovaném koupališti přibyly nové vodní atrakce, jako jsou skluzavky pro malé i středně velké děti, šplhací sítě, koš na basket, nová dmychadla zajišťující podvodní masáže. Pro menší byl pořízen tzv. houpací kanál s vlnící se vodou. „Brouzdaliště je propojené skluzem, takže děti z něj mohou přecházet do bazénu, v každém bazénu je barevná skluzavka ve tvaru kobry, doplňuje je stříkací zvířátko a také stříkací děla,“ popsal Petr Honsa z Technických služeb města, na co se mohou návštěvníci koupaliště těšit, a dodal příjemnou informaci, že vstupné zůstává ve stejné výši jako dříve. Koupaliště se poprvé otevře v sobotu 16. 6. ráno v 9 hodin.

„Přejeme občanům krásné léto, aby si na novém koupališti užili co nejvíce slunečných dnů,“ vzkázal Čeněk Jůzl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň si připomněla hrdiny odboje. Pomáhali také Jozefu Gabčíkovi a Janu Kubišovi

16:31 Plzeň si připomněla hrdiny odboje. Pomáhali také Jozefu Gabčíkovi a Janu Kubišovi

Představitelé města Plzně, radní pro oblast kultury a památkové péče Eliška Bartáková a radní pro ob…