Havlíčkův Brod: V prosinci se změní systém MHD, do konce února pořídíte výhodněji čipové karty

22.10.2017 21:16

Jak již město Havlíčkův Brod informovalo veřejnost, od 10. 12. 2017 dojde ke změně celého systému městské hromadné dopravy. Autobusy budou jezdit častěji, ale zároveň se zvýší četnost přestupů.

Havlíčkův Brod: V prosinci se změní systém MHD, do konce února pořídíte výhodněji čipové karty
Foto: havlickuv-brod.ceskehory.cz
Popisek: Havlíčkův Brod

Z tohoto důvodu chce město motivovat cestující k pořízení čipové karty typu R, která je přenosná. Cestujícím zaručuje levnější jízdné a zároveň zlepšuje rychlost odbavení a plynulost provozu. „Pokud si cestující koupí lístek u řidiče, zaplatí za něj deset korun. Jízda s čipovou kartou vyjde o dvě koruny levněji,“ upřesnil vedoucí střediska MHD Miroslav Hepner.

Další výdaje ušetří cestující s kartou při přestupu. Technické vybavení v autobusech neumožňuje použít jeden lístek, a při přestupu je tak potřeba zakoupit nový v hodnotě deseti korun. Při použití čipové karty při přestupu do 45 minut další platba odpadá.

Čipová karta dočasně levnější

„Rada města schválila dočasné snížení ceny čipové karty ze současných 95 korun na 60 korun, a to od 16. října 2017 do 28. února 2018,“ informoval místostarosta města Havlíčkův Brod Čeněk Jůzl. Čipové karty budou k dispozici v informační kanceláři MHD Na Valech, v městském informačním centru na Havlíčkově náměstí a v bus centru v nádražní hale ČD.

„Nové jízdní řády budou platné od 10. 12. 2017, v prodeji by měly být během druhé poloviny listopadu. O jejich dostupnosti budeme občany informovat, “ uzavřel Hepner.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…