Havlíčkův Brod: Vedení města ocenilo plukovníka Stachovského za odvahu

29.04.2017 15:40

Vedení města Havlíčkův Brod ocenilo plukovníka Antonína Stachovského za odvahu při sovětské okupaci v srpnu 1968. Zvláštní ocenění převzal z rukou starosty města Jana Tecla ve slavnostních prostorách salónku Staré radnice.

Havlíčkův Brod: Vedení města ocenilo plukovníka Stachovského za odvahu
Foto: havlickuv-brod.ceskehory.cz
Popisek: Havlíčkův Brod

„Ještě donedávna jsem nevěděl, že někdo takový v našem městě žije. Plukovník Stachovský byl jako velitel 1. výsadkové roty zvláštního určení připraven v srpnu 1968 bránit naši vlast, čekal jen na rozkaz k boji. Jeho o cenění za odvahu podpořilo celé vedení města,“ řekl starosta města Havlíčkův Brod Jan Tecl.

Město připravilo pro plukovníka Stachovského překvapení. Na setkání s vedením města pozvalo členy jeho tehdejší výsadkové jednotky . I ti svému veliteli poděkovali za odvážný postoj v době okupace sovětskými vojsky.

„Přijetí plukovníka Stachovského na havlíčkobrodské radnici iniciovali výsadkoví veteráni, kteří razí heslo, že na dobré skutky se zapomínat nesmí. A mají pravdu,“ dodal starosta města Jan Tecl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…