Havlíčkův Brod bude mít bezpečnější technologii chlazení zimního stadionu

07.10.2017 13:45

Město Havlíčkův Brod obnoví technologii chlazení ledové plochy na zimním stadionu. S financováním nového zařízení pomůže městu dotace z Operačního programu životního prostředí ve výši 11 mil. Kč. Celkové náklady budou činit necelých 14,5 mil. Kč.

Havlíčkův Brod bude mít bezpečnější technologii chlazení zimního stadionu
Foto: havlickuv-brod.ceskehory.cz
Popisek: Havlíčkův Brod

„Hlavním přínosem nové technologie bude prodloužení její životnosti minimálně o 20 let. Zároveň se výrazně sníží riziko, spojené s užíváním nebezpečné látky (čpavku), a to zhruba o 95 procent oproti současnému stavu. Výhodou bude také snížení nákladů, souvisejících se servisem a údržbou systému chlazení,“ popsal starosta města Havlíčkův Brod Jan Tecl.

Nové chladící zařízení bude umístěno ve stávajícím objektu strojovny. Bude ho tvořit dvojice pístových kompresorů s automatickou regulací výkonu, které zajistí chlazení ledové plochy okruhem přímého chlazení, napojeného na stávající trubní vlásenky, zalité v betonu. Moderní technologie umožní využití odpadního tepla, které se bude používat k ohřevu vody v plaveckém bazénu.

„Realizace proběhne v příštím roce v letních měsících v době odstávky stadionu, tudíž se nijak nedotkne provozu stadionu,“ uzavřel Tecl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…