Hejtman Franc: Upozorňujeme i dospělé, aby byli v každodenním provozu ohleduplnější a obezřetnější

30.08.2016 10:05

Prázdniny končí a s nimi i přípravy na zahájení školního roku. Letos v rámci projektu, který se zaměřuje na bezpečný návrat dětí do škol, dostanou žáci nastupující do prvních tříd výbavu, která je poučí o silničním provozu a zvýší bezpečnost při každodenní cestě do školních lavic.

Hejtman Franc: Upozorňujeme i dospělé, aby byli v každodenním provozu ohleduplnější a obezřetnější
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Hejtman Lubomír Franc

„Projektem Bezpečně do školy i do přírody chceme dát dětem jakousi základní výbavu, kterou chceme tímto krokem přispět k získání povědomí, jak se správně a bezpečně chovat v silničním provozu, až třeba vyrazí poprvé samy do školy. Zároveň tím ale upozorňujeme také dospělé, aby byli v každodenním provozu ohleduplnější, a především v začátku školního roku byli obezřetnější,“ představil smysl projektu hejtman Lubomír Franc. Podobný uvítací balíček pro prvňáčky připravil kraj už po třetí.

Letos nastupuje v kraji do první třídy a asi šest a půl tisíce dětí, a každé z nich dostane 1. září zdarma startovací batůžek. V něm najdou hlavně výbavu na cestu školy – reflexní vestu, reflexní pásku a odrazky, které si mohou připevnit nebo přilepit na batoh. Součástí jsou i hry, které děti poučí o bezpečnosti v provozu. Kraj zde spolupracoval s celou řadou partnerů, například Krajským ředitelstvím policie Královéhradeckého kraje, BESIP, ZOO Dvůr Králové nad Labem nebo Hvězdárnou a planetáriem Hradec Králové.

Královéhradecký kraj se projektem Bezpečně do školy i do přírody připojuje ke kraji Vysočina, kde už úspěšně funguje tři roky, a k Jihočeskému kraji, kde ho odstartovali v loňském roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…