Hejtman Libereckého kraje Martin Půta navštívil město Semily

06.02.2016 15:59

Již více jak třicet Hejtmanských dnů, při nichž cestuje po městech a obcích Libereckého kraje, má za sebou jeho hejtman Martin Půta. Ten třiatřicátý strávil v uplynulém týdnu v Semilech a jeho první kroky vedly na semilskou radnici.

Hejtman Libereckého kraje Martin Půta navštívil město Semily
Foto: Luděk Kovář, Wikimedia Commons
Popisek: Semily

Na radnici hejtman krátce pohovořil s vedením města a poté se v doprovodu starostky Leny Mlejnkové a místostarosty Tomáše Sábla vydal na návštěvu Gymnázia Ivana Olbrachta.

Dominika Roztočilová, studentka Gymnázia I. Olbrachta v Semilech převzala ocenění za 1. místo na celorepublikovém finále Odznaku Všestrannosti Olympijských Vítězů.

Na gymnáziu čekalo hejtmana přivítání a krátká prohlídka školy. Pár minut na to již spěchal do gymnaziální auly za studenty gymnázia i Základní školy I. Olbrachta na ohlášenou besedu. Na jejím začátku ředitel gymnázia Jindřich Vojta oficiálně představil a ocenil žáky, kteří si v uplynulém období připsali úspěchy na poli sportovním. Gratulaci a drobný dárek od Martina Půty přijala Dominika Roztočilová, Veronika Vanická a Lukáš David.

Po společném obědě se starosty okolních obcí hejtmana čekala návštěva Sociálních služeb Semily.

Jedním z dalších zastavení hejtmana se stala návštěva společnosti AXL Charvát a.s. Zde ho přivítal generální ředitel společnosti Jiří Patka, s nímž se hejtman vydal na prohlídku provozu. Generální ředitel společnosti během prohlídky firmy hovořil s hejtmanem o situaci ve školství a upozornil na nedostatek absolventů strojních oborů. Na to ostatně vzpomněl i sám hejtman při závěrečném zhodnocení své návštěvy v Semilech.

Martin Půta, hejtman Libereckého kraje: "Při naší dnešní návštěvě jsme navštívili firmu Charvát AXL, kde jsme hovořili na téma odborného vzdělávání. Jde o celorepublikový problém a my nyní budeme hledat cestu, jak firmám s hledáním dobře odborně vybavených zaměstnanců pomoci."

Středeční návštěvu hejtmana završila beseda s občany v kinosále Jitřenky. Mezi tématy, která občany nejvíce zajímala, nechybělo téma rekonstrukce krajských komunikací a samozřejmě zdravotnictví v Libereckém kraji.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…