Hlavní město Praha hospodaří efektivně

24.05.2017 17:31

Hlavní město Praha schvaluje využití finančních prostředků z fondu investic svých příspěvkových organizací a má tak přehled o nových investicích. Na samotných příspěvkových organizacích je pak, aby tyto investice přinášely v souladu s principy řádné správy co nejvyšší efektivitu. Eva Kislingerová, náměstkyně primátorky pro oblast financí a rozpočtu, plnění tohoto aspektu hospodaření dlouhodobě vyžaduje.

Hlavní město Praha hospodaří efektivně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

Aktuálním příkladem z praxe, jak efektivně a hospodárně lze nakládat s veřejnými prostředky, je spolupráce mezi Lesy hl. m. Prahy a Správou služeb hl. m. Prahy. Po vzájemné domluvě převzaly Lesy hl. m. Prahy od Správy služeb hl. m. Prahy devět automobilů, pro které Správa služeb neměla adekvátní využití a které naopak Lesům pomohou řešit problémy s vozovým parkem.

„Efektivní využití investic příspěvkových organizací je základem dobrého hospodaření hlavního města Prahy. Tento příklad bezúplatného převodu majetku – v tomto případě vozidel – částečně pomohl snížit urgentní potřebu nových nákupů a uvolnil finanční prostředky na realizaci jiných potřebných investic,“ uvedla k tomuto kroku náměstkyně primátorky Eva Kislingerová.

„Jsem ráda, že si Lesy hlavního města Prahy alespoň trochu omladí svůj poněkud zastaralý vozový park. Do budoucna by samozřejmě bylo dobré, aby byly vybaveny i moderní automobilovou technikou,“ dodala radní hl. m. Prahy pro oblast životního prostředí Jana Plamínková.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

13:37 Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

V Divadelní restauraci je opět živo. Počet návštěvníků stoupá a spolu s nimi se do restaurace vracej…