Hluboká nad Vltavou: Beach volejbalový tým Sokola Hluboká přivezl zlatou medaili z Mistrovství ČR

10.09.2018 12:16

Výměna týmových rolí, třídenní boj o finále a vydřené zlato! Takové bylo letošní Mistrovství České republiky v plážovém volejbalu, kterého se zúčastnily dva týmy Sokola Hluboká.

Hluboká nad Vltavou: Beach volejbalový tým Sokola Hluboká přivezl zlatou medaili z Mistrovství ČR
Foto: Jitka Erbenová, Wikimedia Commons
Popisek: Hluboká nad Vltavou

Ve dnech 31. 8. – 2. 9. 2018 proběhlo ve Slavkově u Brna UNIQA Mistrovství České republiky v plážovém volejbale. Za Sokol Hluboká se původní tým rozdělil na dva týmy, přičemž první reprezentovala Hana Klimešová a Tereza Vaňková a za druhý tým nastoupila Michaela Kubíčková společně s Michalou Kvapilovou.

„Neměly jsme příliš mnoho času na to, abychom si zvykly na nové spoluhráčky v týmu. Během 4 dnů jsme absolvovaly pouze 5 tréninků. Ale pojaly jsme to jako výzvu a rozhodly se dát do boje o finále všechno. Naše souhra s Míšou byla nakonec perfektní, což vedlo k tomu, že se nám podařilo vybojovat zlatou medaili,“ uvádí Michaela Kubíčková, členka vítězného týmu mistrovství ČR.

Průběh Mistrovství ČR 2018

Mistrovství se zúčastnilo celkem 16 týmů. V pátek proběhly první dva zápasy ve skupině, kde bohužel tým Hany Klimešové a Terezy Vaňkové podlehl těsně na body. Tým Kvapilová – Kubíčková naopak vybojoval výhru, a v sobotu tak děvčata nastoupila do boje o první místo ve skupině. Jelikož hra probíhala formou vyřazení na jednu prohru, nečekal děvčata lehký úkol. Přesto zvládly i v sobotu vyjít ze zápasů vítězně a umístily se na 1. místě ve skupině. V neděli je čekal boj ve finále, kde tým Sokol Hluboká nastoupil proti mistryním republiky do 22 let – Kotlasové a Resové. Ani tento tým děvčata nedokázal porazit a Sokol Hluboká si z turnaje odváží zasloužené zlato.

Výhra na Mistrovství ČR děvčatům změnila všechny dosavadní plány v profesním i osobním životě!
„Jelikož náš tým vyhrál Mistrovství ČR, současná situace a dosavadní plány se nám oběma zcela mění. Díky zlaté medaili pro nás vyplynula na povrch další spolupráce, která zahrnuje čtrnáctidenní soustřední v Římě a 4 turnaje světové série“, vysvětluje Kubíčková. Turnaje začnou 30. září 2018 v Číně a další proběhnou v Mexiku a Las Vegas. Na poslední turnaj se děvčata vrátí bojovat opět do Číny. Jestliže tým bude úspěšný, bude tým Sokol Hluboká kvalifikován jako druhý oficiální dvojice na olympiádu v plážovém volejbale, která proběhne za dva roky v Tokiu. Prvním, již kvalifikovaným týmem, za předpokladu udržitelnosti bodů, jsou Sluková – Hermannová.

Týmu gratulujeme k úspěchu a přejeme mnoho sil a štěstí při kvalifikaci na olympiádu!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

22:09 Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

Vrbické jezero se opět po roce promění v centrum dragonboatingu, týmové vodní disciplíny, v níž měří…