Hlučín: O free wifi je zájem

28.06.2017 19:05

Za měsíc, co je na hlučínské radnici v provozu wifi zdarma, zaznamenali pracovníci odboru informatiky Městského úřadu Hlučín už 633 přihlášení, přičemž se počítá jedno zařízení maximálně jedenkrát denně.

Hlučín: O free wifi je zájem
Foto: Hlučín.cz
Popisek: Hlučín

„Zhruba čtvrtina z tohoto počtu jsou lidé, kteří se připojovali z náměstí, tedy byli mimo budovu radnice,“ informoval Martin Králíček z odboru informatiky.

Podle spotřeby dat lze konstatovat, že si lidé častěji píšou a četou, než sledují videa. Free wifi funguje na hlučínské radnici zhruba od poloviny letošního května. Využívat ji mohou hlavně návštěvníci radnice v čekárně odboru správních agend, kde se vyřizují občanské průkazy a cestovní doklady, v čekárně odboru dopravy a v zasedacích místnostech.

„Chceme zřídit volný přístup k internetu i v dalších městských budovách. Free wifi už od loňska funguje v naší knihovně na zámku, postupně budou mít možnost přidat se i další příspěvkové organizace města, například školy,“ uvedl starosta Pavel Paschek.

K wifi se lze dostat přes kterýkoliv prohlížeč. Po připojení se vesměs otevře stránka pro přihlášení. Výzva k přihlášení k free wi-fi je umístěná v červeném obdélníčku, na který je nutné kliknout. U některých zařízení, například značky Apple, se stránka nezobrazí automaticky. Pak je třeba zadat adresu https://freewifi.hlucin.cz. Další postup už je stejný. Přístup k wi-fi zdarma je omezen na tři hodiny denně. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…