Hlučín: Poslední pekařské týmy se mohou hlásit do soutěže O zlatý koláč

21.08.2017 6:28

Součástí tradičního krmáše, který se bude v Hlučíně na jezeře odehrávat o prvním zářijovém víkendu, bude letos poprvé soutěž o nejlepší koláče.

Hlučín: Poslední pekařské týmy se mohou hlásit do soutěže O zlatý koláč
Foto: Hlučín.cz
Popisek: Hlučín

Soutěž O zlatý koláč organizuje Místní akční skupina Hlučínsko, neboť domácí koláče by neměly chybět na žádném posvícení. Hlásit do soutěže se mohou pekařské týmy o dvou až čtyřech soutěžících. Koláče budou péct v sobotu 2. září přímo na místě. Každý soutěžní tým musí upéct 80 koláčů. Jejich vzhled, chuť i způsob prezentace bude hodnotit jak porota, tak mlsní návštěvníci. Organizátoři doporučují použít co nejvíce regionálních surovin a výslednou prezentaci koláčů doplnit o vtipný komentář, postup přípravy, píseň, tanec nebo krojový úbor.

Každý tým dostane na upečení 80 koláčů příspěvek 1000 korun na suroviny. Na vlastní náklady je možné upéct koláčů více a prodávat je na akci nebo volně nabízet návštěvníkům. Vítězové i účastníci obdrží věcné ceny. Výtěžek akce bude určen na další rehabilitace pro tříletého Františka Štěpáníka, který trpí dětskou mozkovou obrnou. Podrobné propozice k soutěži najdou zájemci na webu MAS Hlučínsko, dotazy za pořadatele zodpoví Dagmar Quisková na telefonním čísle 737 807 293. Přihlášky je možné posílat na e-mail mashlucinsko@seznam.cz už jen do 21. srpna.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…