Hlučín: Zima nás nezaskočí, hlásí technické služby

26.12.2015 19:04

Technické služby Hlučín hlásí, že jsou na zimu připraveny, přestože se zatím nezdá, že by nás chtěla potrápit.

Hlučín: Zima nás nezaskočí, hlásí technické služby
Foto: Hlučín.cz
Popisek: Hlučín

Zimní údržba místních komunikací v Hlučíně, Bobrovníkách a Darkovičkách se bude stejně jako v předchozích letech řídit operačním plánem, který v říjnu schválila rada města. „Dispečerská služba TS Hlučín, na kterou se mohou občané kvůli údržbě obracet, funguje nepřetržitě 24 hodin denně včetně dnů pracovního klidu,“ uvedla Soňa Prášková, vedoucí odboru životního prostředí Městského úřadu Hlučín. „Na zimu jsme se samozřejmě připravili,“ potvrdil ředitel technických služeb Stanislav Procházka. Ve skladech má firma 200 tun drceného kamene a 450 tun strusky, které se používají jako posypový materiál. Loni, za mírné zimy, ho bylo zapotřebí 465 tun, zimní údržba přišla na 1,3 miliony korun. Běžně to bývá více, částky za tužší zimy se pohybují kolem 2 milionů korun. Hlučín je ekologické město, proto nevyužívá k posypu zledovatělých silnic sůl. Jen pro zcela výjimečné případy kalamity má k dispozici 25 tun soli.

Na odklízení sněhu mají Technické služby Hlučín čtyři traktory s radlicemi a sypači, dva obdobně vybavené malotraktory, jeden speciální sypač s radlicí a dva posypové vozy. Vozový park doplňuje jedno rypadlo s nakladačem, dva UNC traktory a dva ručně vedené, motorové shrnovače sněhu. Aby ale mohli pracovníci Technických služeb Hlučín v případě potřeby odklízet sníh, musí jim k tomu řidiči vytvořit podmínky.

„Všechny řidiče motorových vozidel důrazně žádáme, aby v zimním období neodstavovali svá vozidla na komunikacích, protože tím značně ztěžují a často i znemožňují správcům komunikací řádné provádění zimní údržby,“ uvedla Soňa Prášková. Technické služby Hlučín spravují 51 438 metrů místních komunikací, 51 934 metrů chodníků a 23 389 čtverečních metrů ostatních ploch včetně schodišť. Moravskoslezský kraj se v Hlučíně stará o údržbu silnice I/56 v ulici Ostravská, dále o komunikace v ulicích Markvartovická, Celní, SÚS – Písečná, Osvoboditelů v Malánkách, ulici ČSA, a v Darkovičkách o ulice Jandova a Vřesinská.

Kontaktní telefonní čísla:

v pracovní dny vždy od 6 do 14.30 hodin:
595 043 591 - dvůr Technických služeb
595 041 445 – 6 - ředitelství Technických služeb

mimo pracovní dobu a ve dnech pracovního klidu
603 715 279 - dispečink

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…