Hodonín: Začínají práce na modernizaci atletického oválu

04.03.2022 8:35 | Tisková zpráva

Atletický ovál sportovního stadionu U Červených domků čeká modernizace. Ve středu 2. března předali zástupci města a oddílu AK Hodonín sportoviště stavební firmě, která zde co nejdříve zahájí práce. Jejich výsledkem bude kromě kompletní výměny povrchu poškozeného tornádem také rozšíření oválu z šesti na osm drah. Jedná se zároveň o první akci z rozsáhlého projektu rekonstrukce sportovního areálu U Červených domků a přilehlého okolí.

Hodonín: Začínají práce na modernizaci atletického oválu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Areál stadionu včetně atletické dráhy utrpěl značné škody při tornádu v červnu loňského roku. Důvodem k rekonstrukci oválu je však kromě zprovoznění sportoviště pro hodonínské atlety také blížící se Mistrovství České republiky v atletice. Rozšíření dráhy je totiž jednou z technických podmínek organizátorů. Prestižní sportovní akce je symbolicky plánována přesně rok od řádění ničivého živlu na 24. a 25. června 2022 a dodržení termínu přislíbilo město Hodonín i Českému atletickému svazu.

„Součástí rekonstrukce bude stržení stávajícího poničeného povrchu a úprava asfaltového podkladu. Následně dojde k rozšíření šesti drah na osm. Na připravený podklad bude poté položen pružný umělý povrch. Kromě samotné dráhy budou rekonstruovány i doskočiště a další plochy pokryté tartanem,“ řekl k plánovaným pracím místostarosta a garant sportu Ondřej Fialík. Harmonogram je naplánován tak, aby se do termínu konání mistrovství vše stihlo zrealizovat s dostatečnou časovou rezervou.

Práce bude provádět společnost VYSSPA, která má se stavbou atletických drah bohaté zkušenosti. Samozřejmostí je provedení dráhy v souladu s pravidly, která jsou vyžadována pro pořádání mezinárodních atletických mítinků. Odhadované náklady činí 10,5 mil Kč. Atletický klub Hodonín již vloni požádal o dotaci Národní sportovní agenturu a k financování investiční akce použije také příspěvek od města ve výši 3,5 mil korun, který byl schválen klubu na posledním jednání zastupitelstva města 1. března.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Kozlovice čeká generální oprava silnice i chodníků, potrvá od začátku června do konce října

10:28 Přerov: Kozlovice čeká generální oprava silnice i chodníků, potrvá od začátku června do konce října

Bezmála čtyři měsíce bude probíhat rozsáhlá rekonstrukce silnice a chodníků v přerovské místní části…