Hodonín: Zkvalitnit bydlení můžete i s finanční pomocí města

29.12.2021 6:27 | Tisková zpráva

Chystáte se stavět či rekonstruovat? Využijte k opravě prostředky ze stavebního fondu města. Ten představuje výhodnou možnost, jak bezúročně financovat stavební práce v domech, bytech či nebytových prostorách v Hodoníně. Žádosti v prvním termínu se přijímají již od začátku ledna.

Hodonín: Zkvalitnit bydlení můžete i s finanční pomocí města
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

V souladu s dotačním programem „Poskytování zápůjček a dotací ze stavebního fondu města“ vyhlásilo město I. termín pro podávání žádostí o zápůjčky a dotace z tohoto dotačního programu v roce 2022. Termín pro odevzdání žádostí o zápůjčky a dotace na opravy domů a bytů v Hodoníně je od 1. 1. do 31. 1. 2022.

Žádat lze například na opravu fasády včetně zateplení, opravu střechy, výměnu oken, výměnu balkonů, instalaci solárního zařízení, nebo vnitřní úpravy, jako je oprava topení, oprava vodovodních, plynových rozvodů, elektroinstalace, či rekonstrukce bytového jádra. Na rozdíl od bankovních úvěrů je poskytnutí zápůjčky ze stavebního fondu města bezúročné! K některým druhům oprav jako je třeba výměna oken, výměna balkonu, oprava fasády či oprava střechy navíc žadatel dostane od města i nevratnou dotaci ve výši 10 % z poskytnuté zápůjčky.

Příjemcem zápůjčky a dotace může být právnická nebo fyzická osoba, která je majitelem či nájemcem nemovitosti na území města Hodonína a splní podmínky tohoto dotačního programu. Žádat lze i na nemovitost zkolaudovanou jako nebytový prostor, nesmí být však určena k podnikání.  Maximální výše zápůjčky a dotace může činit 50 % vynaložených nákladů a splatnost zápůjčky je 4 roky.

Poskytování zápůjček a dotací se řídí „Programem poskytování zápůjček a dotací ze Stavebního fondu města a pravidly tohoto fondu“ ze dne 17. 9. 2019. Žádosti je možné podávat na Městském úřadě v Hodoníně, na odboru ekonomiky a financí, Národní třída 25, dveře č. 139, p. Trávníčková, tel. 518 316 152. Vaše případné dotazy směřujte na tel. 518 316 152 nebo e-mail: travnickova.pavla@muhodonin.cz.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Více peněz pro městskou policii

22:28 Znojmo: Více peněz pro městskou policii

Navýšení rozpočtu Městské policie Znojmo bylo součástí rozpočtového opatření, které schválili znojem…