Hodonín uctil památku prezidenta Masaryka

16.09.2017 20:15

80. let od úmrtí prvního československého prezidenta T.G. Masaryka si ve čtvrtek 14.9. pietním aktem připomněli zástupci města Hodonína, parlamentu, senátu, legionářů, skautů, partnerského Holíče, armády i veřejnosti.

Hodonín uctil památku prezidenta Masaryka
Foto: wikipedia
Popisek: Hodonín

Řečníci před sochou hodonínského rodáka Tomáše Garrigue Masaryka mimo jiné zdůraznili, že Masaryk nebyl jen politik, ale především státník, připomněli jeho zásluhu na vytvoření legií, což nakonec vedlo ke vzniku samostatného Československa v roce 1918 i pohnutý osud sochy a reliéfu, jež totalitní režim několikrát odstranil. Slavnost pokračovala na zámečku Masarykova muzea v Hodoníně zasazením růže Nette Ingeborg k poctě TGM vyšlechtěné Josefem Havlem z Hlavňova, vítězky světové výstavy růží 1995 v Římě a věnované Společností pro pozitivní přístup k životu. Program zakončil koncert komorního smyčcového kvarteta Hodonínského symfonického orchestru. Přítomni byli i vzdálení příbuzní prezidenta, rodina Končošova z Lučence.

TGM03

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…