Hospodaření Brna skončilo loni velmi příznivě. Oproti předpokladům

28.04.2017 18:30

Příjmy města Brna dosáhly v loňském roce 12 935 milionů korun, což je oproti plánovanému rozpočtu téměř o 868 milionů korun více, a to zejména díky lepšímu výběru daní.

Hospodaření Brna skončilo loni velmi příznivě. Oproti předpokladům
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Současně nebyly vyčerpány veškeré plánované výdaje. Z rozpočtu výdajů v objemu 14 012 milionů korun bylo čerpáno pouze 11 367 milionů.

Nedočerpán zůstal rozpočet běžných výdajů (město nevyčerpalo 890 milionů korun, městské části pak 555 milionů) i kapitálových výdajů (město nevyčerpalo plánované investice za 270 milionů korun, městské části pak za více než 930 milionů).

„V důsledku vyšších příjmů a nedočerpání rozpočtu běžných i kapitálových výdajů zůstala městu Brnu po finančním vypořádání k dispozici více než 1 miliarda korun. Zapojení těchto volných zdrojů do rozpočtu projedná Rada města Brna během následujících jednání 2. a 9. května tak, aby mohlo být schváleno na květnovém zasedání Zastupitelstva města Brna,“ komentuje využití volných zdrojů v rozpočtu primátor města Petr Vokřál.

V účelových fondech má město dále k dispozici 3,6 miliardy korun, a to zejména ve Fondu bytové výstavby (1,8 miliardy) a ve Fondu rezerv a rozvoje na financování strategických investičních akcí (881 milionů).

Město současně pokračuje ve snižování zadluženosti. V letošním roce splatí 310 milionů korun. Zůstatek úvěrů od Evropské investiční banky tak na konci letošního roku dosáhne 4 miliardy Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…