Hradec Králové: 94 milionů korun na kotlíkoévé dotace bylo vyčerpáno během jediného dne

12.09.2016 20:52

Obrovský zájem o kotlíkové dotace v Královéhradeckém kraji způsobil, že během jednoho jediného dne vyčerpali žadatelé veškeré přidělené finance. Letošní už druhá výzva, ve které se na výměnu kotlů rozdělovalo celkem 94 milionů korun, byla odstartována dnes v 8 hodin ráno a zároveň byla dnešní 20. hodinou ukončena. Krajský úřad registruje přes 1300 žádostí se sumou požadavků na dotaci asi 140 milionů korun. Nyní se budou všechny žádosti vyhodnocovat a bude se rozhodovat o udělení dotací.

Hradec Králové: 94 milionů korun na kotlíkoévé dotace bylo vyčerpáno během jediného dne
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Příjem žádostí byl zahájen v 8 hodin ráno prostřednictvím dotačního portálu Královéhradeckého kraje. První uzavřená a na úřad odeslaná žádost byla krátce po osmé hodině. V tu dobu bylo do systému přihlášeno několik set žadatelů. Server tentokrát nápor vydržel, nicméně v období nejvyšší špičky se objevily technické problémy, které bylo ve většině případů nutno řešit na straně žadatelů opakovanými pokusy o přihlášení. „Pracovníci úřadu po celý den odbavovali žadatele, kteří měli předem domluven termín a zároveň všechny ty, kteří na úřad dorazili během dopoledne. Celkově jsme tak velký zájem uchazečů o dotaci během jediného dne nečekali. V minulém kole trvalo rozdělení obdobné částky 14 dní a nyní byla celá alokace vyčerpána během jednoho dne. V 16 hodin bylo podáno přes 1300 žádostí,“ řekl náměstek hejtmana odpovědný za oblast grantů a dotací Otakar Ruml.

Vzhledem k tomu, že suma přijatých požadavků již překročila danou alokaci 94 milionů korun, byla výzva k dnešní 20. hodině ukončena. Uchazečům, kterým systém vygeneroval pořadové číslo (žádost nemají dokončenou, ale mají ji rozpracovanou) bude ještě umožněno ji doplnit a finalizovat ve lhůtě, kterou obdrželi v pokynech.

Nyní budou všechny žádosti postupně vyhodnocovány a bude se rozhodovat o udělení dotací. Může se stát, že některé žádosti budou vyřazeny z důvodu duplicity nebo nesplnění podmínek. Žádosti, které skončí takzvaně pod čarou, budou zařazeny do náhradního zásobníku projektů. Jakmile Ministerstvo životního prostředí vyhlásí další výzvu kotlíkových dotací pro kraje, bude Královéhradecký kraj připraven otevřít další dotační program.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…