Hradec Králové: Benešova třída má novou lávku u Kozlovky

15.04.2024 16:06 | Tisková zpráva

Nejen obyvatelům Benešovy třídy už slouží nová lávka u Kozlovky. Dokončena je o téměř dva týdny dříve, než se původně plánovalo. Práce byly zahájeny loni v létě, po technologické přestávce pokračovaly dokončovací práce. Výsledkem je úplně nová lávka za více než 10,6 milionu korun bez DPH.

Hradec Králové: Benešova třída má novou lávku u Kozlovky
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Od dnešního odpoledne může chodit veřejnost po nové lávce u Kozlovky na Benešově třídě. „Původní lávka mezi panelovými domy již byla zchátralá a představovala velké riziko pro ty, kteří ji využívali. I proto byla několik let uzavřena. Město rozhodlo v loňském roce o jejím stržení a postavení nové, bezpečnější a příjemnější lávky pro všechny, kteří bulvárem nejen procházejí, ale také pro ty, co zde bydlí,“ říká náměstek primátorky pro oblast městských investic Lukáš Řádek.

Novou lávku vystavěla společnost EUROVIA CS. V průběhu stavby opravili pracovníci Vodovodů a kanalizací Hradec Králové vodovod, v listopadu byla vystavěna ocelová konstrukce a stojany pod lávku. Díky teplejším zimním dnům mohli stavbaři pracovat až do prosince, poté následovala technologická přestávka. V průběhu února, kdy se práce na lávce opět rozběhly, instalovali pracovníci společnosti zábradlí, položili dlažbu a provedli zátěžové testy. „V tomto týdnu byl proveden velmi důležitý krok, a tím byla kolaudace. Podařilo se nám vše zkoordinovat tak, že můžeme lávku otevřít dokonce o dva týdny dříve, než se původně plánovalo. Nová lávka za více než 10,6 milionu korun bez DPH je z železobetonu a rozměrově je stejná jako ta původní. Tato ale bude jednodušší na údržbu,“ doplňuje náměstek Řádek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…