Hradec Králové: Běžci z partnerského města Giessen dnes odstartují štafetu do Hradce

23.05.2014 16:25

Šest set šedesát kilometrů uběhnou giessenští běžci za pouhých sedm dní, na svou trať vyráží právě dnes. Metou jim bude východočeská metropole, konkrétně Mazurovy chalupy v městských lesích, kde předají vedení města a lesů semena květin, která s sebou ponesou z giessenské zahradnické show. Běžci prokličkují předposlední květnový den městem za doprovodu městských strážníků.

Hradec Králové: Běžci z partnerského města Giessen dnes odstartují štafetu do Hradce
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Skupina běžců se zastaví na několika českých zastávkách, konkrétně v Chebu, Kadani, Mělníku a před cílem stihne navštívit i Chlumec nad Cidlinou. Na každé z těchto zastávek předají zástupcům jednotlivých měst semínka, která s sebou ponesou ze zahradnické show federálního státu Hessenskoz Giessenu. Na Mazurových chalupách jim na oplátku hradečtí lesníci připraví sazeničky zdejších tradičních borovic, které si odvezou zpět do partnerského Giessenu.

V odpoledních hodinách se sportovci setkají se členy klubu DTJ, kteří pro ně připravili program ve svém areálu. Zhruba v jedenáct hodin by se 30. května měli v Hradci Králové běžci objevit v Kuklenách. Odtud by jim měli po cestě na Mazurovy chalupy už asistovat městští strážníci. Skupinka běžců proběhne Pražskou třídou směrem k magistrátu, dále se pak Nezvalovou ulicí přiblíží k nadjezdu u bývalé sauny, odbočí na Náhon a Hradečnicí doběhnou až k cíli. Na Mazurových chalupách se setkají s vedením města a městských lesů, do večera je čeká pestrý program v krajském městě.

„Za běžci přijede do Hradce Králové také paní radní německého partnerského města Astrid Eiselshäuser, se kterou jsme se setkali během naší nedávné návštěvy v Giessenu. Kromě uvítání běžců a krátké prohlídky města bude mít příležitost se seznámit i s celou škálou sociálních a navazujících služeb poskytovaných na území města. Koncem měsíce, konkrétně 30. května, totiž probíhá u královéhradecké univerzity festival sociálních služeb Poznejme se navzájem.  Snahou obou měst je ještě více rozvíjet vzájemnou spolupráci. Navázali jsme také kontakt mezi aerokluby a hasiči,“ doplňuje informaci o běžecké aktivity náměstkyně primátora Anna Maclová. Spolu s primátorem Zdeňkem Finkem se 26. dubna zúčastnila slavnostního zahájení pátých Hessenských zahradních slavností.

„Kromě jiného se mi líbilo, že v parku, kde slavnost probíhala, jsou umístěny lavičky jednotlivých partnerských měst Giessenu dle jisté charakteristiky. Ta naše připomíná most u „Hučáku“, takže jsme si chvilku připadali jako doma. Jinak jsem si rovněž přivezla cibule begonií a nyní s napětím očekávám, kdy se vyklubou první listy,“ uzavírá Anna Maclová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Leo Luzar byl položen dotaz

Elektronické volby

Dobrý den Opravdu mě zajímá, proč v dnešní době, kdy naprostá většina domácností vlastní počítač a má přístup k internetu, neexistuje možnost zúčastnit se voleb pomocí internetu. Zrovna minulý rok se myslím konala v ČR konference ohledně digitalizace státu a společnosti, jíž se účastnil i p. Babiš....

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Kraj a město pomohou univerzitě postavit nové studentské koleje

22:09 Ostrava: Kraj a město pomohou univerzitě postavit nové studentské koleje

Moravskoslezský kraj a město Ostrava pomohou Ostravské univerzitě financovat výstavbu nových vysokoš…