Hradec Králové: Cestu ke Stříbrnému rybníku natáhne objížďka

20.07.2017 14:34

Další etapa rekonstrukce silnice III/29 827 z Hradce Králové do Malšovy Lhoty začne v pondělí 7. 8. 2017. Naváže na loni opravený úsek ulice Úprkova. Práce budou probíhat mezi křižovatkami s ulicemi Kmochova a Na Drahách za plné uzavírky.

Hradec Králové: Cestu ke Stříbrnému rybníku natáhne objížďka
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Objízdná trasa pro místní dopravu bude ve směru z centra vedena přes ulice U Křížku, Náhon, Na Drahách, Gollova, Kmochova, Úprkova a ve směru do centra ulicemi Kmochova, Adolfa Doležala, Na Drahách, Náhon, U Křížku a Úprkova. Nákladní doprava bude obousměrně vedena po silnicích I/31, I/11 a dále po silnicích nižších tříd přes Krňovice a Běleč nad Orlicí.

„Přestože se jedná o silnici třetí třídy, jde o poměrně frekventovanou výpadovku na Třebechovice pod Orebem a také přístupovou komunikaci do hradeckých městských lesů, ke koupališti na Stříbrném rybníku a samozřejmě do městských částí Malšova Lhota a Svinary. Zajištění objízdných tras je poměrně náročné a stavba je proto rozdělena do několika etap. Letos tak opravíme další část Úprkovy ulice,“ říká první náměstek hejtmana Martin Červíček, který je odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství.

Nová silnice bude mít délku zhruba půl kilometru a její vybudování si vyžádá přes 10 milionů korun. Stavba bude financována prostřednictvím dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). Práce by měly být hotovy v půlce října.

Na tuto akci navážou v nejbližších letech zbývající dvě etapy, tedy rekonstrukce průtahu Malšovou Lhotou a úseku mezi Malšovou Lhotou a Malšovicemi.

Objízdné trasy jsou navrženy podle jednotlivých úseků

Již příští pondělí, tedy 24. 7. začne první etapa rekonstrukce silnice II/325 z Velkého Vřešťova do Hostinného, která se skládá ze tří úseků. Jejich celková délka je zhruba 2,8 kilometru. Stavba byla vysoutěžena za necelých 21 milionů korun včetně DPH. Financována bude prostřednictvím Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). Ukončení stavebních prací je naplánováno na polovinu října.

Objízdné trasy jsou navrženy podle jednotlivých úseků, aby docházelo jen k minimálnímu omezení dopravní obslužnosti. Úsek Doubravice – Křižovatka II/300 se bude opravovat za plné uzavírky. Osobní automobily a linkové autobusy budou jezdit přes obce Zábřezí, Trotina a Zdobín. Délka objízdné trasy je zhruba devět kilometrů. O něco více si zajedou vozidla nad 3,5 tuny, která musí využít trasu přes Bílé Poličany, Rohoznici a Miletín. Úsek mezi Bílou Třemešnou a Dolní Brusnicí se bude opravovat za částečné uzavírky. Pro úsek Dolní Brusnice – Mostek, Souvrať bude opět vyznačena objízdná trasa: pro osobní a autobusovou dopravu přes Horní Brusnici a pro nákladní dopravu ve směru Dolní Brusnice – Bílá Třemešná – Nové Lesy – Dvůr Králové nad Labem – Nemojov – Mostek. Délka této objízdné trasy měří 26 kilometrů.

V pondělí 7. 8. převezmou stavbaři zbývající úsek silnice III/3212 mezi Lipovkou a Lokotem na Rychnovsku. Ten navazuje na část opravenou v loňském roce v rámci první etapy rekonstrukce. Délka úseku řešeného v tomto roce je 1,6 kilometru a náklady dosahují částky 24 milionů korun. Zdrojem financování je SFDI. Hotovo má být začátkem října.

Silnice se bude opravovat za plné uzavírky. K dispozici budou objízdné trasy přes Rychnov nad Kněžnou nebo přes Domašín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…