Hradec Králové: Dobrovolní hasiči získali od města čtyři nové modulové stany

24.08.2016 12:23

Čtyři nové modulové stany určené mimo jiné i pro ostré výjezdy většího charakteru pořídilo město svým dobrovolným hasičům. Své využití nacházejí tyto stany také při asistencích na větších kulturních a sportovních akcích v průběhu roku, na své si přijdou i při spolupráci s profesionálními hasiči. Městu tuto povinnost ukládá navíc i zákon o ochraně obyvatelstva.

Hradec Králové: Dobrovolní hasiči získali od města čtyři nové modulové stany
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Stany jsou především určeny k výjezdům, při nichž je třeba postavit pro zasahující hasiče technické či jiné statické zázemí. „Od června máme k dispozici čtyři stany, které lze při výjezdech mezi sebou různě stavebně kombinovat. Mohou být využity nejen při vícedenních zásazích, na které podle potřeb vyjíždíme, ale také na mnoha větších akcích, u nichž asistujeme. Například na festivalech slouží takové stany i záchranářům pro poskytnutí první pomoci,“ vysvětluje velitel královéhradeckých dobrovolných hasičů Jiří Kubec.

Stany odolají i většímu větru a s ohledem na počasí je možné do nich umístit podlahy a další technické zázemí. Hasiči v nich mohou během zásahů bez obav skladovat například potřebnou techniku. „Jde zejména o to, aby Ti, kterým jedeme pomoci, se o nás nemuseli starat. Hasiči si v takových stanech mohou i po náročných službách odpočinout,“ dodává Jiří Kubec.

Stany jsou uskladněny u dobrovolných hasičů v Plačicích

„Na nákup stanů vyčlenilo město částku převyšující 250 tisíc korun. Kromě toho, že nám takové úkoly klade legislativa, je třeba i bez ohledu na tuto skutečnost s obměnou majetku a modernizací techniky městem zřizovaných dobrovolných hasičů počítat. Hodnota lidských životů je nevyčíslitelná, ztráta či poškození majetku bolí, ale oproti tomu jsou částky vynakládané na tento účel mizivé,“ říká Romana Lišková, zodpovědná za majetek města.

Dodává, že královéhradečtí dobrovolní hasiči se mohou v tomto spolehnout na podporu města. Královéhradečtí dobrovolní hasiči zasahovali u větších živelních pohrom například letos v květnu při povodních ve Výravě, před dvěma lety byli povoláni do Svobody nad Úpou, kde také odstraňovali následky povodní. Před čtyřmi lety se intenzivně věnovali odstraňování následků vichřice v městských lesích a před šesti lety vyjeli na pomoc povodní postiženému Liberecku. Všude tam by stany našly své využití a ulehčily práce hasičům.

Čtyři modulové stany jsou prozatím uskladněny u dobrovolných hasičů v Plačicích, nově k nim přibude i přehledný regál, který usnadní manipulaci a urychlí práce spojené se stavbou stanů přímo v místech určení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…