Hradec Králové: Martin na bílém koni oživí po roce centrum Hradce

25.10.2014 21:20

 Ani letošní jedenáctý listopad nebude výjimkou a bílý kůň coby symbol přicházející zimní turistické sezóny doveze o půl páté Martina opět pod královéhradeckou Bílou věž. Již od dvou hodin budou ve stáncích k prodeji i ochutnávce svatomartinské rohlíčky i víno a mnoho dalších tradičních lahůdek a adventních inspirací. Úderem čtvrté hodiny odstartuje na pódiu program pro všechny věkové generace.

Hradec Králové: Martin na bílém koni oživí po roce centrum Hradce
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Každoroční uvítání zimní sezóny bude i letos na královéhradeckém Velkém náměstí spojeno s odpolednem plným zábavy.„Ti, kteří přijdou, nebudou litovat. Přichystán je pro ně prodej svatomartinských rohlíčků a svatomartinského vína, medoviny, čokolády nebo třeba dekorativního zboží. Součástí programu budou kromě jiného i ukázky kovářského řemesla,“ prozrazuje Milena Březinová z odboru kultury, sportu a cestovního ruchu královéhradeckého magistrátu.

Přesně o půl páté přijede až pod Bílou věž na bílém koni Martin. Obvyklé každoroční vítání Martina na bílém koni má i letos v podtextu slogan, že zimou turistická sezóna v Hradci Králové a na Hradecku nekončí. Důkazem toho budou mnohá pozvání na akce a zajímavosti nejen v Hradci Králové a na Hradecku, ale i v královských věnných městech a městechČeské inspirace.

„Děti, které nesou křestní jméno Martin či Martina, se mohou na bílém koni i letos opět svézt,“ dodává Milena Březinová.

Patnáct minut po páté hodině se uskuteční v katedrále svatého Ducha hudební vystoupení žáků hradeckých uměleckých škol Habrmanova a Střezina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…