Hradec Králové: Město odmění pedagogy, kteří pomáhali v boji s koronavirem

03.12.2020 11:07

Začátkem října došlo v České republice v souvislosti s epidemiologickou situací k uzavření základních škol, v provozu zůstaly pouze ty pro děti, jejichž rodiče pracují v oblasti bezpečnostních sborů, obecní policie, zdravotnictví a dalších určených profesí.

Hradec Králové: Město odmění pedagogy, kteří pomáhali v boji s koronavirem
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

V Hradci takto fungovaly tři základní školy – ZŠ Josefa Gočára, ZŠ Sever a ZŠ Štefcova. Pro mladší děti zajistila speciální provoz MŠ Kamarád. Rada města včera rozhodla o odměně pro všechny pracovníky těchto škol, kteří se výrazně podíleli na jejich provozu během nouzového stavu, v celkové výši 280 tisíc korun.

Anketa

Má BIS vydat Zemanovi jména ruských agentů v ČR, pakliže je prezident chce znát?

84%
16%
hlasovalo: 23697 lidí

„Základní škola Josefa Gočára byla první, která se nabídla, že pomůže a s ohledem na platná opatření zajistí výuku pro děti pracovníků ve vybraných oblastech. O děti se během nouzového stavu staralo dvanáct zaměstnanců. Školu navštěvovalo zhruba 50 dětí. Rozdělené byly do čtyř skupin, které se mezi sebou nesměly potkávat,“ říká náměstek primátora pro oblast školství Martin Hanousek.

Kapacitně později základní školu Josefa Gočára ještě doplnily ZŠ Sever a ZŠ Štefánikova, pro mladší děti sloužila mateřská škola Kamarád. Tyto vybrané školy navštěvovaly děti rodičů pracujících v oblastech bezpečnostních sborů, obecní policie, zdravotnictví, orgánů ochrany veřejného zdraví, sociálních službách nebo příslušníků ozbrojených sil.

Celkem 28 pedagogů na třech základních a jedné mateřské škole se postaralo o zajištění vzdělávání dětí a vyvinulo mimořádnou aktivitu v této oblasti. Město proto rozhodlo o poskytnutí odměny pro každého z nich. Celkově město tak uvolní 280 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dvůr Králové nad Labem: Revitalizace sídliště v ulici Karolíny Světlé potrvá 17 týdnů

16:31 Dvůr Králové nad Labem: Revitalizace sídliště v ulici Karolíny Světlé potrvá 17 týdnů

Plánovaná revitalizace sídliště v lokalitě ulice Karolíny Světlé odstartuje v pondělí 3. června 2024…