Hradec Králové: Město sjednotí adresy v Třebši a na Pláckách

23.05.2017 15:11

Sjednocování názvů ulic v Hradci Králové pokračuje, tentokrát v oblasti zahrádkářských osad v Třebši a na Pláckách. K dalšímu odstranění nesouladů v adresních místech dojde až příští rok v únoru. Vzhledem k blížícím se parlamentním a prezidentským volbám nebude již čas na další úpravy. Sjednocování adres přispívá k lepší orientaci nejen občanům, ale i záchranářů, hasičů či policie.

Hradec Králové: Město sjednotí adresy v Třebši a na Pláckách
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

V jedné ze zahrádkářských kolonií v Třebši mají dnes některé stavby neoficiální název ulice Polabí, jiné K Labi. Nový jednotný název ulice pro tuto oblast bude Zahrádkářská osada Polabí. Na Pláckách jsou dokonce tři neoficiální názvy ulic pro oblast zahrádkářské kolonie. Většina objektů dosud používala jednoduše Zahrádkářská osada, některé měli ulici Chaty, další U Labe. V posledním případě jde o název, který je navíc shodný s oficiálním pojmenováním jiné ulice v Hradci. Oficiálně budou mít nemovitosti v této části města v adrese název ulice Zahrádkářská osada U Labe. S novými názvy ulic dnes souhlasili městští radní, v katastru nemovitostí se adresy mohou změnit až po odsouhlasení zastupiteli příští týden.

V mapě města se tak odstraní další nesoulady v adresních místech u stavebních objektů s čísly evidenčními a vybrané ulice či oblasti mají svá formálně schválená pojmenování. „Čištění základního Registru územní identifikace adres a nemovitostí probíhá průběžně a vyžaduje oficiální názvy zahrádkářských a chatových oblastí a ohraničených prostorů ve městě,“ vysvětluje vedoucí správního odboru hradeckého magistrátu Ĺudmila Ducháčová. „Zavedením této změny do základního registru dojde i k automatické změně v katastru nemovitostí, takže majitelům nemovitostí nevznikne povinnost tuto změnu nahlásit na katastru nemovitostí,“ dodává Ducháčová. V dotčených oblastech město eviduje čtyři trvalé pobyty. Magistrát vyzve občany, kterých se to týká, a nabídne jim přednostní výměnu občanských průkazů zdarma.

Aktuální změna je letos poslední takového rozsahu, která se týká většího počtu nemovitostí na území města Hradce Králové. V Třebši a na Pláckách se v katastru změní údaj v adresním místě celkem u 137 staveb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…