Hradec Králové: Městské základní školy přivítají budoucí prvňáčky

09.04.2018 14:34

Zhruba tisícovka dětí z Hradce Králové a okolí zasedne tento týden poprvé do lavice v základní škole. Zatím však jen na zkoušku. Městem zřizované základní školy totiž během jarních zápisů v pátek a v sobotu přivítají své budoucí prvňáčky, kteří svým učitelům a učitelkám předvedou, jak jsou připraveni na opravdové školní vyučování.

Hradec Králové: Městské základní školy přivítají budoucí prvňáčky
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Město v současnosti eviduje 872 dětí s trvalým pobytem v Hradci Králové, které by měly poprvé přijít k zápisu do prvního ročníku základních škol,“ říká Milan Jaroš, náměstek primátora odpovědný za oblast školství. Velká většina těchto dětí navštěvuje městské mateřské školy, část z nich ale dochází do předškolních zařízení, které nejsou na území města, nebo je provozuje jiný subjekt.

Do městských mateřských škol dochází 167 dětí, které již mají odklad školní docházky z posledního zápisu v loňském roce, dalších 829 dětí z těchto školek by mělo k zápisu přijít poprvé. „Zpravidla každý rok požádá o odklad necelých 15 % z celkového počtu dětí, které přijdou k zápisu,“ doplňuje Jaroš.

Každý předškolák v Hradci Králové obdržel publikaci „Vybíráme základní školu“, kde rodiče budoucího žáka najdou veškeré informace k zápisům, školským obvodům, k výběru školy a zajímavosti z jednotlivých škol.

Loni bylo u zápisu v Hradci Králové celkem 1151 dětí, z nichž 163 žáků přišlo již po odkladu školní docházky. Z 988 dětí, které přišly k zápisu poprvé, požádalo o odklad školní docházky 160.

Město Hradec Králové zřizuje na svém území celkem 17 základních škol, které letos plánují otevřít celkem 40 prvních tříd. V probíhajícím školním roce je v městských školách 39 prvních tříd s 917 žáky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Protidrogová prevence jinak. Do města přijel Revolution train

13:37 Hustopeče: Protidrogová prevence jinak. Do města přijel Revolution train

Od roku 2016 brázdí koleje v Česku, Slovensku a Německu 165 metrů dlouhý obrněný kolos, který ve čtv…