Hradec Králové: Městský web voličům poradí, jak se připravit na říjnové volby do krajů

14.05.2016 10:32

První oficiální informace týkající se říjnových voleb do krajů začal shromažďovat web města www.hradeckralove.org a odstartoval tím přípravy, v nichž bude magistrát hrát opět neopomenutelnou roli.

Hradec Králové: Městský web voličům poradí, jak se připravit na říjnové volby do krajů
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Webová záložka na hlavní domovské stránce bude průběžně aktualizována tak, jak to stanoví ministerstvem vydaný harmonogram úkolů a lhůt.  

„V návaznosti na rozhodnutí prezidenta republiky se volby do krajů v České republice uskuteční 7. a 8. října a už teď mohou voliči, kteří vědí, že se v této době nebudou zdržovat v místě svého trvalého bydliště a budou chtít volit v rámci našeho kraje, žádat o voličské průkazy,“ informuje Ľudmila Ducháčová ze správního odboru Magistrátu města Hradec Králové. Kromě žádostí o vydání voličského průkazu je na webu už vyvěšena i žádost o vydání voličského průkazu a pro ty, kteří si jej nebudou moci vyzvednout sami a pověří tím někoho jiného, i  formulář plné moci k převzetí voličského průkazu. Občané zde naleznou i platný termínový harmonogram. „Voliče, kteří požádají o voličský průkaz, upozorňujeme, že tento průkaz je ve dnech voleb opravňuje vykonat své volební právo pouze ve volebním okrsku spadajícím do územního obvodu kraje, kde jsou volby vyhlášeny a v jehož územním obvodu je volič přihlášen k trvalému pobytu,“ vysvětluje Ľudmila Ducháčová.

Magistrát všechny voliče rovněž žádá, aby si už raději v předstihu zkontrolovali platnost svých občanských průkazů, kterými se budou muset ve volebních místnostech začátkem října prokazovat. V krajním případě bude rovněž možné ve volební místnosti svou totožnost prokázat platným cestovním pasem. Důležité je též označení poštovních schránek pro doručování hlasovacích lístků. „O dalších významných meznících a rozhodných událostech budeme včas veřejnost informovat. Všechny důležité údaje naleznou všichni od této chvíle na hlavní straně městského webu v záložce „Volby“ na pravé straně menu,“ upřesňuje Ľudmila Ducháčová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…