Hradec Králové: Mimořádný svoz hnědých nádob a vánočních stromků

20.01.2017 19:05

Mimořádný vývoz hnědých nádob na biologicky rozložitelný odpad provedou už za pár dní v rozmezí dvou týdnů na území města Hradecké služby a.s. Přesný seznam ulic a termínů je možné nalézt na www.hradeckesluzby.cz. Občanům, kteří se zaregistrovali v rámci projektu „Třídíme v Hradci“, bude informace zaslána prostřednictvím e-mailové zprávy. O spolupráci při šíření informace mezi občany budou požádány i komise místní samosprávy.

Hradec Králové: Mimořádný svoz hnědých nádob a vánočních stromků
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

V těch ulicích, kde mají občané v letním období svoz v dopoledních hodinách, proběhne aktuálně svoz v týdnu od pondělí 30. ledna do pátku 3. února mezi 6. – 14. hodinou. V následujícím týdnu od pondělí 6. února do pátku 10. února mezi 14. – 22. hodinou proběhne svoz těch nádob, které jsou sváženy v letním období v odpoledních hodinách.

„Svoz proběhne vždy ve stejný den i denní dobu tak jako v letním období. Ten, kdo má svoz např. v úterý dopoledne, musí tedy nádobu připravit ke svozu ve stejný čas jako v létě. Žádáme také občany, kterým nebyl odvezen vánoční stromek, nebo ho ještě mají, aby jej umístili k hnědé nádobě v den svozu,“ doplňuje ředitel Hradeckých služeb Radek Sokol.

„Svoz je zatím pouze mimořádný. Upozorňujeme občany, že kdo nestihne připravit nádobu či stromek, bude muset vyčkat až na řádný termín svozu hnědých nádob, který začíná v pondělí 27. února. V rámci mimořádného svozu se vozidla do lokalit nebudou k reklamacím vracet. Stejně tak nebudeme reagovat na stížnosti na přimrzlý odpad v nádobách,“ upozorňuje Radek Sokol.

V rámci Strategie nakládání s odpady město Hradec Králové připravuje zavedení celoročního svozu biologicky rozložitelných odpadů v hnědých nádobách. V roce 2018 by tak zimní svoz biologicky rozložitelného odpadu již měl být pevnou součástí svozového kalendáře. „Svoz tentokrát provedeme zatím pouze mimořádně, ale s městem jednáme o zavedení celoročního svozu těchto odpadů,“ uzavírá ředitel Radek Sokol.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…