Hradec Králové: O prázdninách budou místo dětí do škol chodit stavbaři a opraváři

27.06.2017 17:30

Za více než 26 milionů korun město opraví budovy a zázemí svých základních a mateřských škol během letošních prázdnin. Kompletní rekonstrukcí projde například bazén v základní škole ve Štefcově ulici, opravovat střechu bude škola ve Svobodných Dvorech a školka v ulici Na Biřičce. Několik hradeckých škol bude mít nová sociální zařízení, podlahy nebo kotelnu.

Hradec Králové: O prázdninách budou místo dětí do škol chodit stavbaři a opraváři
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Potřebná údržba a méně náročné opravy školských budov se tradičně plánují na prázdninové měsíce, kdy jsou školy prázdné a nekomplikují tak jejich provoz v běžném školním roce,“ řekl Milan Jaroš, náměstek primátora odpovědný za oblast školství a sportu.

Největší z těchto prázdninových akcí je generální oprava bazénu Základní školy Štefcova za 7,5 milionů korun. Ta začala již v květnu a kromě opravy samotné bazénové vany bude vyměněná filtrační a vyhřívací technologie, žáci budou mít nové sprchy, šatny a další zázemí u bazénu.

Ve Svobodných dvorech budou na tamní základní škole řemeslníci opravovat část střechy. „V tomto případě bude potřeba kompletně vyměnit krovy a střešní krytinu. Tyto práce budou stát 2,4 milionu korun, na další zhruba milion korun vyjde oprava střechy mateřské školky v ulici Na Biřičce,“ řekla Romana Lišková, náměstkyně primátora odpovědná za městský majetek.

V červnu začala druhá etapa rekonstrukce ústředního topení včetně kotelny ve škole v Kuklenách. Rekonstrukce sociálních zařízení čeká základní školy na Novém Hradci Králové a v Mandysově ulici a v mateřských školkách Kotěrova, Švendova a ve Slatině. Zhruba 3,5 milionu korun bude stát rekonstrukce spojovací chodby mezi jídelnou a pavilonem prvního stupně na základní škole Sever.

Na několika hradeckých školách budou pracovat i podlaháři, kteří vymění ve vybraných třídách PVC celkem za 1,2 milionu korun. Nutná údržba a potřebné opravy se plánují na školních sportovních hřištích, rozpočet na tyto práce je pro letošek stanovený na více než čtyři miliony korun.

Kromě těchto prázdninových akcí město do údržby školských budov průběžně investuje dalších více než deset milionů korun, celkem je to tedy necelých 37 milionů ročně. „Loni byla tato částka podobná a věřím, že v příštím roce bude minimálně na stejné výši. V loňském roce se například opravy fasády a oken se dočkala základní škola Josefa Gočára, okna se vyměnila také ve škole v Habrmanově ulici. Větší údržbou nebo rekonstrukcí prošly střechy na budovách škol v Plačicích, na Novém Hradci Králové nebo v Bezručově ulici, postupně dochází k nutným rekonstrukcím rozvodů a elektroinstalací na dalších školních budovách,“ dodala náměstkyně Lišková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…