Hradec Králové: Osmé velikonoční trhy chráněných dílen

28.03.2018 10:33

Blíží se velikonoce a zaměstnanci Skupiny ČEZ si mohli nakoupit velikonoční čokoládová zvířátka, ručně vyráběné ozdoby, proutěné košíky nebo textilní výrobky se svátečními motivy, velikonoční keramiku či nakládané sýry nebo utopence a další roztomilé drobnůstky. A svým nákupem pomohli dobré věci. Čtyři chráněné dílny –Cedr, Daneta, Léthó a sdružení For Impact – si během jediného dne vydělaly úžasných 19 098,- korun.

Hradec Králové: Osmé velikonoční trhy chráněných dílen
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Tradiční velikonoční trhy proběhly v hradecké centrále Skupiny ČEZ již poosmé. O nákupy výrobků přímo od handicapovaných klientů spřátelených chráněných dílen byl tradičně obrovský zájem. Během dne kolem stánků prošlo několik stovek zaměstnanců i návštěvníků ČEZ a velká část neminula velikonočně vyzdobené stolky bez povšimnutí. „Letošním hitem se staly velikonoční dekorace, čokoládová zvířátka, květináče, nápadité hračky a nakládané sýry. Naši zaměstnanci se na trhy chráněných dílen každoročně velmi těší. Pochvalují si, že pořídí výzdobu nebo roztomilé drobnosti a ještě pomohou dobré věci, “uvedla Šárka Beránková ze Skupiny ČEZ.

Chráněná dílna CEDR z Pardubic poskytuje sociální služby lidem s duševním onemocněním, provozuje několik chráněných pracovišť a sociálně terapeutické dílny. Královéhradecká Daneta zajišťuje práci lidem s postižením, neslyšícím, nevidomým, lidem s pooperačními a poúrazovými trvalými následky, pro něž je možnost pracovního uplatnění na běžném trhu práce mnohdy minimální. Sociální podnik Léthó ve své knihařské a tiskařské dílně a úpravně oděvů pomáhá zaměstnávat osoby s hendikepem, úzce spolupracuje se speciální školou Svítání. Nezisková organizace For Impact se zabývá prodejem výrobků chráněných dílen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Protidrogová prevence jinak. Do města přijel Revolution train

13:37 Hustopeče: Protidrogová prevence jinak. Do města přijel Revolution train

Od roku 2016 brázdí koleje v Česku, Slovensku a Německu 165 metrů dlouhý obrněný kolos, který ve čtv…