Hradec Králové: Peníze z loterií chce město věnovat sportovcům

08.02.2017 7:29

Šest milionů a šest set tisíc korun chce město dát královéhradeckým spolkům, a to nad rámec standardních grantových prostředků. Jde o peníze, které městu plynou z výherních automatů a loterií. Jednotlivým organizacím budou finanční prostředky přiděleny prostřednictvím Královéhradecké unie sportu. S návrhem souhlasili dnes radní města a rozhodovat o něm bude ještě zastupitelstvo.

Hradec Králové: Peníze z loterií chce město věnovat sportovcům
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Jedná se jako tradičně o část příjmů města z výherních automatů a loterií, které chce město rozdělit mezi spolky provozující sportovní činnost na území našeho města. Mezi příjemci výše uvedených příspěvků nebudou ani letos akciové společnosti města. Příjemcem dotací však budou moci být, a to v souladu s platnou legislativou, pouze spolky uvedené ve Veřejném rejstříku a Sbírce listin Ministerstva spravedlnosti České republiky. Královéhradecká unie sportu přerozdělí mezi koncové příjemce tedy i letos částku 6,6 mil. Kč, přičemž jí bude za administraci výplat náležet jedno procento z této částky. O návrhu rady města budou však jednat ještě zastupitelé.

Na peníze dosáhne spolek, který splní všechny předem stanovené podmínky. Jedná se o vstřícné gesto, kterým chce město v tomto případě pomoci zejména menším spolkům věnujícím se sportování dětí a veřejnosti. Žadatelem o dotaci a tedy příjemcem dotace na jednotlivé členy nemůže být subjekt, který je příjemcem dotace z rozpočtu města Hradec Králové na činnost sportovních akademií dětí a mládeže, ani jiný subjekt, který současně sdružuje v jednotlivých sportech tyto členy. Toto omezení je stanoveno kvůli tomu, že činnost těchto členů je již dotována z prostředků města jinou formou. Jedná se zejména o fotbalovou, hokejovou, basketbalovou a tenisovou akademii dětí a mládeže.

Výzva k podání žádosti bude k dispozici na webových stránkách města i na stránkách unie, a to včetně podrobných pravidel a podmínek.

V posledních třech letech přesahovaly roční příjmy z hazardu částku 50 mil. Kč. Příjmy pro letošní rok jsou velice obtížně odhadnutelné, a to z důvodu změny zdanění hazardních her.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kladno: Brzy se otevřou kruhové objezdy u sportovního gymnázia i ve Velké Dobré

7:04 Kladno: Brzy se otevřou kruhové objezdy u sportovního gymnázia i ve Velké Dobré

Další část infrastruktury spojené s modernizací železniční trati je před dokončením. Okružní křižova…