Hradec Králové: Pod Bílou věž přicválá Martin na bílém koni

08.11.2017 18:48

Ani letošní jedenáctý listopad nebude výjimkou a bílý kůň coby symbol přicházející zimní sezony doveze tuto sobotu v 15 hodin Martina opět pod Bílou věž v Hradci Králové.

Hradec Králové: Pod Bílou věž přicválá Martin na bílém koni
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Již od dvou hodin budou ve stáncích na Velkém náměstí k prodeji i ochutnávce svatomartinské rohlíčky, svatomartinské víno a mnoho dalších tradičních lahůdek i adventních inspirací. Na stejný den budou od 9 do 16 hodin připraveny i tradiční Martinské trhy v Adalbertinu. „O půl třetí odstartuje na pódiu program pro všechny generace, vedle toho bude možné zhlédnout ukázky kovářského řemesla, zajít si na prohlídku kaple svatého Klimenta a katedrály svatého Ducha v doprovodu varhan,“ láká k návštěvě manažerka cestovního ruchu města Milena Březinová a dodává, že od 14 do 20 hodin bude možné za poloviční vstupné vystoupat na Bílou věž – poslední prohlídka se uskuteční v 19 hodin.

Nejen děti s křestním jménem Martin či Martina se navíc mohou u příležitosti příjezdu Martina svézt na bílém koni. Každoroční vítání Martina na bílém koni má i letos v podtextu slogan, že zimou turistická sezona v Hradci Králové a na Hradecku nekončí. Důkazem toho budou mnohá pozvání na akce a zajímavosti nejen v Hradci Králové a na Hradecku, ale i v Královských věnných městech a městech České inspirace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…