Hradec Králové: Přes šest milionů jde i na sportoviště, která město nevlastní

08.11.2017 11:32

Díky dotaci města budou moci zmodernizovat svůj areál hradečtí hokejbalisté, nové ozvučení a časomíru si pořídí Sokolové do tělocvičny na Eliščině nábřeží, efektivnější vytápění bude mít hala TJ Slavia v Orlické Kotlině po rekonstrukci výměníku.

Hradec Králové: Přes šest milionů jde i na sportoviště, která město nevlastní
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Letos město Hradec Králové přispěje ze svého rozpočtu více než šesti miliony korun na potřebné opravy a investice do sportovišť, které nejsou v jeho majetku.

Město Hradec Králové každoročně pomáhá sportovním klubům nebo tělovýchovným jednotám udržovat své areály a zázemí. „Tímto speciálním dotačním titulem chce město alespoň částečně přispět na investice, na které samotný klub jako majitel sportoviště nemá dostatek financí,“ říká náměstek primátora Milan Jaroš, který je odpovědný za oblast sportu ve městě. Letos na jaře získaly hradecké sportovní organizace dotace za více než 2,2 milionů korun. „Město přidalo na opravu střechy tělocvičny na Pláckách, na vnitřní i vnější vybavení novostavby Tenis - Centra DTJ HK nebo pořídilo speciální kolo a vozík pro hendikepované sportovce,“ dodal Jaroš.

Radní města dnes podpořili další projekty na modernizaci hradeckých sportovišť, které nepatří městu, ve výši téměř čtyř milionů korun. Pokud tento záměr schválí i zastupitelé, necelých 1,2 milionů korun z městského rozpočtu pomůže modernizaci hokejbalového areálu u Domu dětí a mládeže v Hradci Králové, na kterém se hraje extraliga. Sokolové si díky příspěvku 800 tisíc korun budou moci pořídit do haly na Eliščině nábřeží novou časomíru a ozvučení vyhovující podmínkám nejvyšší ženské basketbalové soutěže. Na nové LED osvětlení ve své tělocvičně v Kuklenách dostane od města 340 tisíc korun TJ Montas, rekonstrukci potřebuje také výměník haly TJ Slavia v Orlické Kotlině, město na jeho opravu poskytne 1,5 milionů korun.

V letošním roce tak dotační program na rozvoj a údržbu sportovišť, které nejsou v majetku města, podpoří projekty za více než šest milionů korun. V roce 2016 to bylo 4,3 milionů a v předchozích letech pak necelé tři miliony korun ročně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…