Hradec Králové: Přímým spojem až na Špindlerovku

07.06.2017 10:50

Od neděle 11. června budou vlaky i linkové autobusy jezdit podle nového jízdního řádu. Královéhradecký kraj vyšel změnami vstříc požadavkům cestujících a zohlednil také nadcházející turistickou sezonu.

Hradec Králové: Přímým spojem až na Špindlerovku
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Turisté nepochybně ocení novinku, kterou umožnil vstřícný přístup správy KRNAP, a sice sobotní turistický spoj vyjíždějící v 8:50 z Hradce Králové na Špindlerovu Boudu ležící ve výšce 1200 metrů nad mořem,“ říká první náměstek hejtmana Martin Červíček, který je odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství.

K nejdůležitějším změnám patří také zavedení nových přípojů na rychlík Dobrošov s odjezdy v 4:08 z Broumova do Meziměstí a v 20:42 z Meziměstí do Broumova.

Při přípravě jízdního řádu se kraj snažil vyjít vstříc především občanům dojíždějícím do zaměstnání.

„Podněty na úpravy jízdních řádů jsme obdrželi od několika zaměstnavatelů z různých částí kraje. Jejich požadavky na úpravy časů, případně na zavedení zcela nových spojů jsme vyhodnotili jako odůvodněné. Kraj jim proto vyhověl,“ dodává náměstek Martin Červíček.

Doprava návštěvníků rekonstrukce bitvy na Chlumu

Všechny spoje ve směru Červený Kostelec – Škoda Auto Kvasiny budou na odjezdu ze všech zastávek uspíšeny o pět minut, aby bylo možné dodržet příjezd dle jízdního řádu, tedy ve 30. minutě na konečnou zastávku. Podobně uspíšeny budou také vlaky, které jedou z Hradce Králové, přes Rychnov nad Kněžnou do zastávky Solnice před začátkem ranní a odpolední směny.

Nový řád uspokojil také požadavky zaměstnavatelů ze Špindlerova Mlýna a Rudníku. Týkají se zavedení nových spojů na trase Špindlerův Mlýn – Vrchlabí a Rudník – Hostinné.

Jinde bude naopak zachováno již zavedené, ale ohrožené spojení. Ve spolupráci se Středočeským krajem a obcemi se Královéhradecký kraj rozhodl přispět na provoz spojů linky 630028. Díky tomu zůstane zachováno spojení na trase Praha – Jičín – Nová Paka.

Počítá se také se zajištěním dopravy návštěvníků rekonstrukce bitvy na Chlumu. Jedná se o devět párů speciálních spojů, které pojedou v sobotu 1. 7. Kromě nich je možné využít i další víkendové spoje na této lince.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

16:31 Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

Hokejové šílenství, které zaplavilo město, se dotklo i pardubického magistrátu. Ten ve spolupráci s …