Hradec Králové: Skibusem do Deštného - s městskou kartou levněji, za jízdenku sleva na skipas

12.12.2017 7:35

I letos budou moci milovníci lyžování jezdit z Hradce Králové přímo do areálu v Deštném v Orlických horách skibusem dopravního podniku. Pro držitele městské karty bude cena jízdného zvýhodněná zhruba o dvacet procent, další slevu dostanou cestující na skipasy v lyžařském areálu. Podle sněhových podmínek bude provoz linky zahájen v sobotu 16. prosince a potrvá až do neděle 25. března.

Hradec Králové: Skibusem do Deštného - s městskou kartou levněji, za jízdenku sleva na skipas
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

V tomto období pojede skibus každý víkend, a navíc také denně ve dnech 25. prosince až 1. ledna, o pololetních prázdninách v pátek 2. února a poté ještě v době jarních prázdnin okresu Hradec Králové 19. až 25. února. Hlavní sezona skicentra je od 24. prosince do 19. března.

Skibus je přímou linkou a po trase do lyžařského centra Deštné v Orlických horách nikde jinde nezastavuje. „Jízdné bude možné platit jak v hotovosti, tak městskou kartou, přičemž bude i letos úhrada městskou kartou zvýhodněná. Lyže odveze autobus zdarma,“ říká vedoucí marketingu dopravního podniku František Meduna. Jednosměrné jízdné na trase Hradec Králové – Deštné (nebo opačně) bude stát 70 korun při platbě v hotovosti, zpáteční v tomto případě přijde na 130 korun. Při použití městské karty cestující zaplatí 55 korun, za zpáteční 105 korun.

„Po příjezdu v 9 hodin na parkoviště přímo pod sjezdovkou v Deštném si cestující mohou ponechat svoje zavazadla ve voze. Po dohodě s řidičem je možné si ve skibusu v průběhu dne také odpočinout či vyměnit věci,“ dodává František Meduna. Na zpáteční cestu skibus vyrazí v 16.15 hodin.

Při předložení jízdenky ze skibusu poskytuje Skicentrum Deštné 10% slevu z celodenní jízdenky (490 Kč) a čtyřhodinové jízdenky (390 Kč).

V případě neodpovídajících sněhových podmínek, kdy nebude skibus vyjíždět, bude vždy informace zveřejněna v aktualitách ZDE, nebo si je možné pro aktuální ověření provozu zavolat v pracovní dny od 7 do 15 hodin na telefon 495 089 258.

V Hradci Králové mohou cestující do skibusu nastoupit v těchto časech na těchto zastávkách:
7:15 Podzámčí (konečná)
7:20 Benešova (směr město)
7:25 Hotel Garni (směr město)
7:40 Terminál Hromadné Dopravy (nástupiště F3)
7:50 Adalbertinum (směr Magistrát města)
8:00 Alessandria (ulice Bratří Štefanů - směr Stoletá)
Autobusy a označníky zastávek jsou označeny nápisem SKIBUS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…