Hradec Králové: Slunná loučka otevřena

25.04.2018 19:09

Letošní jaro začalo rychlým létem, a tak slunná loučka u plaveckého bazénu přivítala první návštěvníky již v neděli 22. dubna.

Hradec Králové: Slunná loučka otevřena
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Před zahájením sezóny bylo nutné kompletně opravit plot po podzimní devastující vichřici, která strhala většinu sítí a zároveň zohýbala některé části plotu. Pozornost byla věnována i péčí o zatravněné plochy; do okrasných květináčů byly vysazeny nové květiny a lavičky byly opraveny a natřeny. V nejbližší době proběhne revitalizace plat na ležení, bude zprovozněné pískoviště, přibude nová skluzavka pro děti a nový prolézací domeček. Přenosné slunečníky budou nyní doplněny o podstavce pro lepší stabilitu a na terase u bufetu přibydou slunečníky nové.

Slunná loučka funguje třetím rokem jako relaxační a odpočinková zóna v centru města. Navštívit ji můžete nejen z krytého plaveckého areálu, ale i „z ulice“, a to i s kočárkem a dětmi do 1 roku. K dispozici jsou sprchy, toalety, převlékací kabiny i bezpečnostní trezorky. Nechybí ani místnost pro nejmenší návštěvníky s přebalovacím pultem a mikrovlnkou. Největší atrakcí pro děti je velké řízené mlhoviště, v jehož prostoru se nachází prolézačky, skluzavky a hrací domečky. V areálu si můžete zdarma zahrát stolní tenis, ruské kuželky, pétanque i další hry. K odpočinku jsou tu lehátka, na trávě si poležíte na dece a stín vám poskytnou vzrostlé stromy nebo slunečníky (taky zdarma). Osvěžení a jídlo na vás čeká v bufetu na terase se stoly a slunečníky.

Vstupné na slunnou loučku děti do 120 cm neplatí, dospělý na celý den zaplatí 30 Kč a mládež a senioři 20 Kč. Návštěvníci krytého plaveckého bazénu i aquacentra mají vstup na slunnou loučku zahrnutý v ceně vstupného a čas strávený venku se jim nepočítá do placeného pobytu.

Vstup na loučku je hlavním turniketem vedle vchodu do budovy plaveckého bazénu anebo přímo z bazénové haly turniketem na terasu. Návštěvníci aquacentra můžou projít do 50m plaveckého bazénu a následně pokračovat na Slunnou loučku.

Pokud bude teplé slunné počasí pokračovat, bude Slunná loučka otevřena od 10 do 18 hodin, s prodlužováním dnů se bude prodlužovat i večerní čas až do 20 hodiny.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Město nabízí do nájmu garážová stání na Jižních Svazích

13:37 Zlín: Město nabízí do nájmu garážová stání na Jižních Svazích

Statutární město Zlín nabízí motoristům k pronájmu pět garážových stání na Jižních Svazích. V nabídc…