Hradec Králové: Správa městských nemovitostí - koupaliště, bazén, byty...

05.10.2017 7:36

O desítky budov, stovky bytů a tisíce metrů veřejných prostor, které jsou v majetku města, pečuje příspěvková organizace Správa nemovitostí Hradec Králové. Jednou z jejích nejviditelnějších činností je provoz a údržba hradeckého koupaliště Flošna nebo Městských lázní s padesátimetrovým bazénem a aquacentrem. Stará se ale také o téměř třináct set městských bytů, knihovny po celém území města nebo parkovací dům v Kollárově ulici.

Hradec Králové: Správa městských nemovitostí - koupaliště, bazén, byty...
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Do Městských lázní chodí ročně v průměru necelých 400 tisíc lidí, z toho 50 metrový krytý bazén navštěvuje přibližně 260 tisíc plavců a aquacentrum 130 tisíc návštěvníků. „Od roku 2016 je součástí plaveckého areálu i nově vybudovaná slunná loučka, která těsně sousedí s bazénem. Její návštěvníci tak mají možnost opalování v centru města, nejen dětem je v letních měsících k dispozici mlhoviště nebo sportovní vybavení,“ řekla Jaroslava Bernhardová, ředitelka Správy nemovitostí Hradec Králové, která areál Městských lázní provozuje. Po opraveném schodišti je nyní možné chodit přímo do 50m krytého bazénu, v provozu je občerstvení na terase. Celý areál tak rozšířil nabízené sportovní a rekreační služby.

V bazénu se pravidelně plánují letní provozně technické odstávky, během nichž dochází k základní údržbě nebo větším investičním akcím, které zvyšují komfort návštěvníků. Loni prošly generální opravou šatny a sociální zařízení pro děti předškolního věku vedle dětského bazénku v budově 50m bazénu za téměř čtyři miliony korun. Během letošní červencové odstávky se vyměnila dosluhující vzduchotechnická jednotka na ohřev vzduchu v bazénové hale za více než půl milionu korun.

V aquacentru bývá odstávka vždy v září. Nejvíce viditelnou změnou pro návštěvníky je v letošním roce výměna květinové dekorace zakrývající tubus u dojezdu tobogánu. „Větší opravy se ale netýkaly přímo aquacentra. Využili jsme uzavření areálu během září k dlouhodobě připraveným investicím do ubytovacího zařízení v budově Městských lázní. Vyměnili jsme kompletně střešní okna a ve všech pokojích jsou nové postele,“ dodala Bernhardová.

Od letošního září se do programu aquacentra vrátily dvě úspěšné dlouhodobé akce z loňského roku. Každé pondělí v podvečer je možné si zacvičit aquaaerobic s profesionálními lektorkami. Úterní dopoledne jsou věnována seniorům. Kromě levnějšího vstupu do aquacentra za cenu vstupu do plaveckého bazénu jsou v programu lekce cvičení pro seniory. Obě cvičení jsou pro návštěvníky zdarma v ceně vstupného. Na letošní zimu chystají zaměstnanci aquacentra pro návštěvníky relaxační večery. Jednou měsíčně bude otevírací doba prodloužená až do 23 hodin a při příjemné relaxační hudbě a intimním osvětlení se můžou návštěvníci těšit na doprovodné akce na baru u vody.

SNHK spravuje a udržuje i městský bytový a nebytový fond

Koupaliště Flošna v Malšovicích provozuje SNHK od května 2010. Průměrná návštěvnost během letních sezón se pohybuje kolem 91 tisíc návštěvníků. Od svého otevření koupaliště navštívilo již téměř tři čtvrtě milionu lidí (734 012). „Nejúspěšnější sezónou bylo tropické léto v roce 2015, kdy na venkovní koupaliště přišlo během roku 110 tisíc lidí. Letos mohli návštěvníci využít dvojnásobek stolů s židlemi a slunečníky oproti minulým letům, poprvé bylo zavedeno dvouhodinové vstupné a rozšířil se i odbavovací systém, kdy prostřednictvím čipových hodinek bylo možné platit také v letním altánu,“ přiblížila ředitelka Bernhardová.

Součástí areálu koupaliště Flošna je i celoročně provozované wellness studio, které se tento rok dvakrát rozšířilo. V zimě přibyla další infrasauna a od léta je v provozu nová biosauna. Wellness studio Flošna je největší svého druhu v Hradci Králové. Návštěvnost wellness se pravidelně zvyšuje, třicetitisícovou hranici poprvé překonalo v roce 2015, loni to bylo již 35 tisíc návštěvníků. Před 14 dny byl spouštěný nový e-shop umožňující koupi oblíbených dárkových poukazů do všech areálů.

SNHK spravuje a udržuje také městský bytový a nebytový fond. Z celkového počtu 1287 městských bytů je polovina bytů pro seniory a zdravotně postižené, necelé tři stovky jsou startovací byty a byty pro rodiny s dětmi.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…