Hradec Králové: Zápis dětí do nové mateřské školy bude už v pondělí

29.08.2011 8:19

Padesát dětí bude moci za několik týdnů nastoupit do nové Mateřské školy Kukleny, kterou město staví v Markově ulici. Zápis do školky, jejíž výstavba město přijde na zhruba deset milionů korun, se uskuteční už v pondělí 29. srpna v nedaleké kuklenské základní škole.

Hradec Králové: Zápis dětí do nové mateřské školy bude už v pondělí
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Mateřská škola v Kuklenách roste doslova před očima. Jedná se totiž o montovaný objekt, takže jeho výstavba trvá jen pár týdnů. „Budova včetně vybavení bude hotová do poloviny září a do konce září i zkolaudována, aby děti mohly do školky ihned nastoupit," řekl vedoucí investičního odboru magistrátu Valentýn Avramov. Kromě objektu mateřské školy se dvěma třídami a zázemím je součástí této investice také rozšíření komunikace, stavba parkoviště a pískoviště. Na jaře příštího roku se zde ještě počítá s vybudováním dětského hřiště. Přestože jde o montovanou stavbu, na první pohled to nikdo nepozná. „Vzhledově to bude budova stejná jako každá jiná, pouze odlišně konstrukčně řešena. Na základové desce je ocelová konstrukce ze speciálních profilů, která je opláštěná dřevotřískovými deskami. Na ně se jako izolace dá polystyren a zhotoví klasická fasáda, takže zvenčí ani zevnitř nebude patrné, že nejde o zděný objekt," uvedl Valentýn Avramov.

Výhodou montované stavby je kromě krátké doby výstavby také variabilita, která v budoucnosti umožní snadnou a levnou přestavbu. Stávající zvýšený počet „školkových" dětí totiž nepotrvá věčně, takže město počítá s tím, že po odeznění současného boomu dětí předškolního věku tyto budovy využije k jinému účelu. Například jako družiny nebo prostory pro trávení volného času dětí a mládeže.            

Spolu s prázdninovými úpravami stávajících městských mateřských škol, které zvýšily kapacitu těchto zařízení o 82 míst, se stavbou kuklenské mateřinky hradecké radnici podaří uspokojit žádosti všech rodičů dětí, které splňují kritéria pro přijetí do městských mateřských škol, ale jejichž žádosti nebyly z kapacitních důvodů po jarním zápisu uspokojeny. Zápis dětí do nové mateřské školy se uskuteční v pondělí 29. srpna od 9 do 14 hodin v Základní škole Kukleny v Pražské ulici. Zákonný zástupce dítěte musí u zápisu předložit občanský průkaz, rodný list dítěte a vyplněnou žádost o přijetí potvrzenou lékařem. Termín nástupu dětí do kuklenské mateřské školy je stanoven na 30. září.       

Dokončením kuklenské mateřské školy, jejíž kapacita bude činit 50 dětí, výstavba modulových školek v Hradci Králové nekončí. Další dvě s celkovou kapacitou 125 dětí vzniknou příští rok v areálech základních škol. Jednu město postaví v Mandysově ulici na Moravském Předměstí a druhou v Malšovicích, v Úprkově, nebo ve Štefcově ulici. Jedná se rovněž o výstavbě další mateřské školy v Podzámčí.

Magdaléna Vlčková
tisková mluvčí MmHK

Další zprávy z Hradce Králové čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

7:37 Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

V sobotu 18. května na cyklostezce mezi Městem Touškovem a Kozolupy vyvrcholí projekt DEKA pro Hospi…