Hradec Králové se představí tuto neděli v Olympijském parku v Pardubicích

11.08.2016 16:04

V rámci spolupráce obou východočeských metropolí se návštěvníkům Olympijského parku v Pardubicích v nedělním odpoledni 14. srpna připomene Hradec Králové. Vedle ukázek florbalu a karate, klubů FbC Hradec Králové a SK Karate Spartak Hradec Králové, budou na dvou pódiích parku zvát královéhradecké soubory na významné akce a festivaly do Hradce Králové.

Hradec Králové se představí tuto neděli v Olympijském parku v Pardubicích
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Na Slavnosti královny Elišky, které se ve městě pod Bílou věží uskuteční 2. a 3. září, budou zvát skupina historického šermu Abbaca a kapela Grál se středověkou hudbou. Festival Jazz jde městem připomene živočišný big band Factorial! Orchestra, do atmosféry dožínek přenesou diváky Folklorní soubor Kvítek a Dechový orchestr města Hradce Králové, moderní taneční umění a projekty Světové taneční hvězdy v Hradci Králové a Streetmania představí skupina T-BASS.

Představení města je zároveň pobídkou pro jeho občany, aby navštívili Olympijský park, který denně již od 9 hodin ráno kromě živých přenosů z dějiště olympijských her v Rio de Janeiru přibližuje klasické i netradiční sporty, exhibice, zážitkové programy, kulturní akce. Program je určen jak dospělým, tak i dětem, všichni se mohou také aktivně zapojit do sportovních disciplín, k čemuž jim slouží hrací karta, jejíž součástí je mapa celého parku. Karta funguje i jako bezplatná jízdenka ve vyhrazených linkách pardubické MHD. Za absolvování deseti disciplín dostane návštěvník diplom, za dvacet medaili.

K návštěvě Olympijského parku v Pardubicích lze využít posílených spojů Českých drah mezi oběma městy, zejména s odjezdy z hradeckého hlavního nádraží v 7.30 a v 11.35 hodin, kdy pojede zdvojená jednotka RegioPanter, rozšířeny budou i rychlíky s odjezdem z Hradce Králové v 8.39, 10.38 a 12.38 hodin. Výhodou těch, kteří využijí k přepravě právě České dráhy je sleva 10 Kč na zakoupení hrací karty po předložení jízdenky v kterémkoli z Infopointů Olympijského parku Pardubice.

Vlaky budou nahrazeny v souvislosti se stavbou nadjezdu u Parama, a to v úseku mezi Rosicemi a Pardubicemi hlavním nádražím od pátku 13. do neděle 14. srpna,  autobusy náhradní dopravy. Z Rosic lze rovněž na místo konání OPP dojít pěšky přes sídliště Polabiny.

Olympijský park v Pardubicích lze navštívit kdykoliv až do 21. srpna 2016.

Podrobné informace naleznete na http://www.olympijskeparky.cz/olympijsky-park-pardubice-2016 a nebo na profilu na sociálních sítích zde.

PROGRAM PREZENTACE HRADCE KRÁLOVÉ DNE 14. srpna 2016:

Hlavní stage v parku Na Špici

14:00 Factorial! Orchestra

15:15 Folklorní soubor Kvítek

16:00 Pozvání na Slavnosti Královny Elišky
- skupina historického šermu Abbaca a středověká hudba Grál

16:30 T-BASS Hradec Králové

16:45 Capoeira
Stage Happy season v Tyršových sadech

14:00 Folklorní soubor Kvítek

14:30 Pozvání na Slavnosti Královny Elišky
- skupina historického šermu Abbaca a středověká hudba Grál

15:15 T-BASS Hradec Králové

15:45 Dechový orchestr města Hradce Králové

Od 18 hodin pardubická regionální scéna

18:00 kapela Fragmenty

19:00 kapela Není zač

20:00 kapela Banda

Sportoviště č. 2 - prezentace FbC Hradce Králové (florbal) a SK Karate Spartak Hradec Králové.

OP_Silde_HK_Program.jpg

Olympijský park každé ráno otevírá pravidelná rozcvička, sportoviště pak uzavírá workshop capoeiry. V parku Na Špici si návštěvníci mohou vyzkoušet například míčové hry, prvky ze sportovní gymnastiky, judo a bojové sporty, čeká je i golf, lukostřelba nebo nízké lanové překážky. Areál letního stadionu patří fotbalu, kin-ballu, softballu, americkému fotbalu, baseballu a crossmintonu. V SMP Adrenalin parku stojí mobilní hřiště na florbal, hokej i hokejbal, hned vedle je k vyzkoušení Freestyle na koloběžkách, in-line bruslích a BMX. Beachvolejballový kurt nabízí plážový volejbal, na kurtech TK Pernštýn je pro milovníky bílého sportu připraven tenis, u Labe a Chrudimky jsou stanoviště triatlonu, veslování, dálkového plavání, potápění, kanoistiky, jachtingu či paddleboardingu. Koupaliště Cihelna nabízí školu plavání a exhibice ve skocích do vody, akvabel, vodního póla, potápění nebo podvodního rugby. Tyršovy jsou především relaxační zónou s tratí pro orientační běžce. Vybrané atletické disciplíny se konají také na třídě Míru.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…