Hradec má nově nazvané ulice a oblasti

26.04.2017 15:15

Labská zahrada, Zahrádkářská osada Věkoše nebo Zahrádkářská osada Dolíky. Takto nově budou mít ve své adrese uvedenou ulici někteří obyvatelé Hradce Králové, v městské mapě se pak objeví nové oficiální názvy vybraných zahrádkářských oblastí.

Hradec má nově nazvané ulice a oblasti
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Magistrát už několik let odstraňuje historické nesoulady a sjednocuje názvy ulic nebo oblastí, což přispívá k lepší orientaci nejen občanů nebo návštěvníků města, ale i záchranářů, hasičů či policie. Se změnami názvů vybraných území ve Věkoších, Slatině, Svobodných Dvorech a v Třebši dnes souhlasili městští zastupitelé.

V mapě města se tak odstranily další nesoulady v adresních místech u stavebních objektů s čísly evidenčními a vybrané ulice či oblasti mají své oficiální a jednotné pojmenování. V Třebši se bude ulice u bývalého zahradnictví, kde již začala výstavba rodinných a bytových domů, jmenovat Labská zahrada. Zahrádkářská oblast ve Věkoších, kde je přes padesát stavebních objektů, má oficiální název Zahrádkářská osada Věkoše. Podobná situace je ve Slatině, kde zahrádkářskou kolonii s dvaceti objekty zastupitelé pojmenovali Zahrádkářská osada Slatina. Ve Svobodných Dvorech pak nově vznikají názvy ulic Zahrádkářská osada Dolíky a Zahrádkářská osada Bohdanečská.

Výše uvedené změny či stanovení oficiálních pojmenování lokalit je nezbytné z důvodu čištění adresných míst v registrech a rovněž kvůli nápravě historických nesouladů v katastrech. Veřejnost, ale hlavně hasiči, záchranáři a policisté najdou hledané nemovitosti v daném území na přesně popsaných mapách ihned. Nebudou vznikat duplicity v názvech a nedojde k tomu, že mapy obsahují jiné údaje než je skutečnost.

Obyvatele, kteří mají v těchto lokalitách trvalé bydliště, čeká výměna občanských průkazů. Těm magistrát nabídne přednostní odbavení na přepážkách oddělení osobních dokladů a evidence obyvatel. „Budeme postupně vyzývat občany, kterých se to týká, k výměně občanských průkazů. Ty jim samozřejmě s ohledem k výše uvedeným skutečnost vyměníme zdarma,“ popisuje Ľudmila Ducháčová, vedoucí správního odboru magistrátu města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…