Hranice: V rámci dostavby kanalizace se bude frézovat Havlíčkova ulice

04.08.2017 7:34

Od 7. srpna bude v rámci dostavby kanalizace v Hranicích probíhat frézování ulice Havlíčkova. Od 8. srpna se má provádět frézování 1. části od č.p. 1268 do č.p. 2089. Práce mají postupovat od č. 1268 směrem nahoru. Termín 2. části frézování od č.p. 2089 do č.p. 2085 bude upřesněn. Objízdná trasa povede po nové spojovací komunikaci mezi ulicemi Pod Křivým a Havlíčkova.

Hranice: V rámci dostavby kanalizace se bude frézovat Havlíčkova ulice
Foto: mesto-hranice.cz
Popisek: Hranice

Největší akce za poslední roky v Hranicích je další etapa dostavbby kanalizace, kterou provádí společnost Vodovody a kanalizace Přerov, a.s. Spolu s městem Hranice připravila a vysoutěžila dodavatele stavby „Dostavba kanalizace v Hranicích“, kterým se stala zkušená společnost OHL ŽS, a.s.

Jedná se o komplex několika staveb, kdy celková hodnota činí 133,6 milionů korun (bez DPH). VaK Přerov bude investorsky zajišťovat výstavbu akce „Zlepšení ekologického stavu řeky Bečvy v Hranicích“, která zahrnuje výstavbu 3 retenčních nádrží a splaškové kanalizace v ulicích Kropáčova, Tesaříkova, Havlíčkova a Pod Křivým. (Prezentace stavby - viz příloha)

První retenční nádrž bude umístěna na levém břehu Veličky na Šromotově náměstí (u schodů), zbývající dvě u Bečvy. Jedna nádrž bude pravobřežní, ta bude umístěná před ČOV a druhá, levobřežní, u jezu. Účelem retenčních nádrží, s celkovým objemem cca 3 000 m3, je zachytit při deštích vodu z jednotné kanalizace, která by jinak odtekla do řeky a po odeznění dešťů zachycenou vodu přečerpat a vyčistit na ČOV.

Stavba probíhá po etapách

Nová splašková kanalizace bude mít délku 3,4 km a její součástí budou 2 čerpací stanice. Na kanalizaci bude možno nově připojit až 80 nemovitostí. Náklady na stavby VaKu budou činit 118 mil. Kč a předpokládá se poskytnutí dotace z Operačního programu životního prostředí ve výši cca 70 mil. Kč. V příloze naleznete seznam několika firem, na které se mohou občané obracet, pokud budou chtít vybudovat kanalizační přípojku.

Město Hranice postaví v souběhu s novou splaškovou kanalizací dešťovou kanalizaci délky 1,8 km nákladem 15,6 mil. Kč a zcela ji uhradí ze svého rozpočtu.

Stavba bude probíhat do konce června 2018 po jednotlivých etapách. Stavět se začne v ulicích Kropáčova a Tesaříkova. Výstavba si zde vyžádá dopravní omezení až do listopadu 2017, ale lidé, kteří zde bydlí, se ke svým domům dostanou. Ztížené bude ale parkování, občané mohou využít parkoviště na Motošíně za deset korun na den.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…