Hranice budou mít nový adventní maxivěnec

27.11.2021 17:02 | Tisková zpráva

Adventní maxivěnec bude zdobit prostranství před hranickým zámkem. Nápad vznikl při jednání starosty města Jiřího Kudláčka s hranickým děkanem Františkem Dostálem.

Hranice budou mít nový adventní maxivěnec
Foto: mesto-hranice.cz
Popisek: Hranice

Starosta města poté celou akci zorganizoval a domluvil součinnost. Městská firma Ekoltes Hranice a.s. vyrobila kovový korpus věnce a 4 svíce, Střední lesnická škola Hranice provedla jeho základní vyzdobení chvojím a o dozdobení se v pátek postarají pracovníci Městských kulturních zařízení. Vánoční výzdoba v Hranicích tak bude opět o něco bohatší.

O první adventní neděli 28. listopadu bude ve 14. hodin slavnostně rozsvícena první svíčka na adventním věnci. Pozváni byli ti, kteří se na instalaci věnce podíleli, v čele s iniciátory celé akce, starostou města Jiřím Kudláčkem a hranickým děkanem Františkem Dostálem.

Konstrukce adventního věnce měří v průměru 5 metrů, průměr vnitřního kruhu je tři metry. Výška věnce činí 1,5 metru, svíčky mají přibližně dvojnásobnou výšku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Zoologická zahrada slaví s dětmi

16:31 Olomouc: Zoologická zahrada slaví s dětmi

V pohádkovém lese u Olomouce mohou děti oslavit svůj svátek. Zoologická zahrada promění Den dětí rov…